helicopter

Politie zet helikopter in bij verkeerscontrole Flevoland

helicopter

FLEVOLAND – Het Verkeershandhavingsteam van politie Flevoland heeft donderdagmiddag een helikopter ingezet bij een verkeerscontrole op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Tijdens deze controle, waarbij het accent lag op de controle van het inhaalgedrag, werden binnen twee uur 28 overtredingen geconstateerd.

De controle met de helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is al vaker gehouden, maar nu werd deze luchtsurveillance gecombineerd met een vaste controlepost langs de kant van de weg, in de buurt van een van de wegvakken waar niet mag worden ingehaald. Deze controlepost keek niet alleen naar het inhaalgedrag, maar deed ook snelheidsmetingen met de lasergun. De overtreders werden door motorrijders van de weg gehaald om hun bekeuring in ontvangst te kunnen nemen.

De waarnemers in de helikopter constateerden zeven inhaalovertredingen, waaronder een motorrijder. Hij werd ook nog eens door de vaste post geklokt op 137 km/h waar 100 is toegestaan. De vaste post zag 15 automobilisten inhalen over de doorgetrokken strepen en klokte nog eens vier snelheidsovertredingen, waaronder een automobilist die 157 km/h reed en ter plaatse zijn rijbewijs moest inleveren.

Verder werd nog een automobilist bekeurd die handheld belde tijdens het rijden. De controle met helikopter zal binnenkort herhaald worden. De rijinstructeur kan alvast zijn geslaagde leerlingen waarschuwen…

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.