veiligheidshesje

VVN-campagne ’Rij voorbereid’ voor veiligheidspakket in auto

veiligheidshesje

AMERSFOORT – Veilig Verkeer Nederland is de campagne ‘Rij voorbereid’ gestart. Hiermee wil de vereniging ervoor zorgen dat meer automobilisten de noodzakelijke veiligheidsmiddelen aan boord hebben, zoals reflectievesten, isoleerdekens en veiligheidshamers.

‘Rij voorbereid’ is een initiatief van ANWB, Bovag, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, RAI Vereniging en Veilig Verkeer Nederland.

Karla Peijs gaf donderdag tijdens de aftrap een korte instructie van het pakket, waarbij het gebruik van de veiligheidshamer door VVN-ambassadeur André van der Toorn werd gedemonstreerd. Vervolgens onthulde zij het campagnebeeld en deelde de eerste actiepakketten uit aan de klanten van het Texaco tankstation aan de A13 bij Delft.

De pakketten bevatten twee veiligheidshesjes, twee isoleerdekens, een veiligheidshamer en een folder met uitleg over het juiste gebruik van deze middelen.

Veiligheidshamers komen van pas als de auto te water raakt of als na een ongeval deuren en ramen niet meer open gaan. Met de hamer kunnen de inzittenden snel via het raam de auto verlaten.

Veiligheidshesjes zijn in veel landen van de Europese Unie verplicht bij pech of een ongeval. Maar ook in eigen land is het verstandig om dergelijke hesjes in de auto te hebben. Het afgelopen jaar vonden op de snelwegen drie dodelijke ongevallen plaats waarbij de slachtoffers werden aangereden toen zij met pech op de vluchtstrook stonden.

Een veiligheidshesje zorgt ervoor dat mensen die zich vanwege pech of een ongeval buiten de auto bevinden beter zichtbaar zijn voor andere weggebruikers.

Isoleerdekens kunnen gebruikt worden om slachtoffers van een ongeval zowel te verwarmen als te koelen. Daarmee kan de deken een belangrijke bijdrage leveren aan de overlevingskansen van het slachtoffer.

Het actiepakket is onder meer te koop bij de tankstations van BP en Texaco, bij de ANWB-winkels en de VVV’s.

www.rijvoorbereid.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.