File

Hete zomer vol files op snelwegen verwacht

DEN HAAG – Wegwerkzaamheden veroorzaken komende zomervakantie minstens twee keer zoveel files als ze vorig jaar deden. Dat verwacht de VerkeersInformatieDienst. Het fileleed komt door de vorig jaar aangenomen spoedwet Wegverbreding, waardoor sneller aan wegen kan worden gewerkt.

Op de A1, A4, A9, A12 en de A28 worden veel files verwacht. Vooral in de Randstad komt het verkeer daardoor vast te staan. De totale filelengte verdubbelt niet. Alleen de files door werkzaamheden verdubbelen.

De VID adviseert automobilisten met klem om veel water mee te nemen. Een woordvoerder wijst er op dat de brandweer vorig jaar in files water moest uitdelen. “Je kunt uren vast komen te staan en de hitte loopt dan snel op.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.