noodweer

Verkeer kan veel last hebben van noodweer

DEN HAAG – Het noodweer dat woensdagmiddag en -avond over het land trekt, kan veel overlast veroorzaken voor het verkeer.

Met name motorrijders en watersporters wordt aangeraden het weer goed in de gaten te houden, zo meldt de ANWB woensdag op de website. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om tijdens de buien niet de weg op te gaan.

Vanuit het zuidwesten trekken ’s middags zware regen- en onweersbuien over Nederland, om het rond middernacht in het noordoosten te verlaten aldus het KNMI. Deze kunnen gepaard gaan met zware tot zeer zware windstoten van 120 kilometer per uur.

Vanaf 15.00 tot 16.00 uur komen onweersbuien binnen via Zeeland en trekken richting het noordoosten. Het hele land kan er dus last van hebben. Het zwaartepunt voor de Randstad ligt tussen 16.00 en 19.00 uur.

Vooral in het oosten en noordoosten kunnen de buien veel overlast veroorzaken. Lokaal kan er heel veel regen vallen, tot wel 50 millimeter. ”Dat is heel veel; dan moet je bijna je auto aan de kant zetten”, aldus een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeer kan veel last hebben van noodweer | RijschoolPro
noodweer

Verkeer kan veel last hebben van noodweer

DEN HAAG – Het noodweer dat woensdagmiddag en -avond over het land trekt, kan veel overlast veroorzaken voor het verkeer.

Met name motorrijders en watersporters wordt aangeraden het weer goed in de gaten te houden, zo meldt de ANWB woensdag op de website. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om tijdens de buien niet de weg op te gaan.

Vanuit het zuidwesten trekken ’s middags zware regen- en onweersbuien over Nederland, om het rond middernacht in het noordoosten te verlaten aldus het KNMI. Deze kunnen gepaard gaan met zware tot zeer zware windstoten van 120 kilometer per uur.

Vanaf 15.00 tot 16.00 uur komen onweersbuien binnen via Zeeland en trekken richting het noordoosten. Het hele land kan er dus last van hebben. Het zwaartepunt voor de Randstad ligt tussen 16.00 en 19.00 uur.

Vooral in het oosten en noordoosten kunnen de buien veel overlast veroorzaken. Lokaal kan er heel veel regen vallen, tot wel 50 millimeter. ”Dat is heel veel; dan moet je bijna je auto aan de kant zetten”, aldus een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.