snelheidscamera

Stortvloed aan boetes voor te hard rijden; ANWB boos

DEN HAAG – De ANWB is verontwaardigd over de stortvloed aan flitscontroles bij wegwerkzaamheden op de snelwegen deze zomer. Vorige week werden op de A1 bij Muiden vijfduizend van de achtduizend automobilisten op de bon geslingerd.

Volgens de ANWB gaat het de politie niet om de veiligheid op de weg, maar slechts om het uitdelen van boetes. “Als je constateert dat urenlang 60 procent van de weggebruikers te hard rijdt, dan weet je dat er iets niet goed gaat,” zegt Ad Vonk van de ANWB dinsdag in het AD.

“Dan moet je andere maatregelen nemen om de snelheid terug te dringen, bijvoorbeeld met een duidelijke waarschuwing dat er wordt gecontroleerd. Blijf je stug doorflitsen, dan lijkt het er sterk op dat het puur om de bonnen gaat.”

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft veel geld opgehaald met de urenlange controle; voor snelheidsovertredingen in de buurt van werkzaamheden geldt namelijk een dubbel tarief.

Maar het KLPD ontkent uit te zijn op geld. “We staan nooit zomaar ergens twee dagen te flitsen, maar voeren gerichte acties uit,” aldus Jos Klaren van de overkoepelende politiedienst. Volgens hem gaat het puur en alleen ‘om de veiligheid op de weg en die van de weggebruikers’.

De regiopolitie die verantwoordelijk was voor de A1-flitsactie, het korps Gooi- en Vechtstreek, laat weten de flitser binnenkort weer op die plek neer te zetten.

Bron: Elsevier

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Stortvloed aan boetes voor te hard rijden; ANWB boos”

H. Groen|21.07.10|01:03

Wat mij echt altijd opvalt is dat diezelfde weggebruikers die zo hard om veiligheid schreeuwen het zelf ook niet zo nauw nemen met de regels, ik heb dit vele malen zelf geconstateerd.
Idem dito voor het politie korps en met name de motor agenten.
En toch gaat het om de centen wat ze ook zeggen, ze creëren een situatie (fileprobleem en of parkeer probleem) en aan de hand daarvan gaan ze handhaven en kassa.
Simpel voorbeeld als er aan de hand van de statistieken in een stad 100.00 auto’s zijn en je geeft de burger 90.000 parkeerplaatsen dan is er altijd voor 10.000 auto’s werk.
En honds brutaal zeggen wij hanteren de wet
(rijervaring ongeveer 2.500.000 km)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.