snelheiscontrole, wegwerkzaamheden

Fors meer snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden

Waarschuwing voor snelheidscontrole.

DEN HAAG – Het aantal boetes voor te hard rijden bij wegwerkzaamheden is in een half jaar spectaculair gestegen. Vorig jaar schreven de regiopolitie en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) samen 8505 boetes uit bij wegwerkzaamheden, nu al staat de teller op 28.505.

De toename komt doordat de politie zich sinds januari meer richt op werk aan de weg. Zo hield het KLPD in 2009 16 controles bij wegwerkzaamheden, tegenover 67 in de eerste helft van 2010. De KLPD zegt dat die stijging zal doorzetten.

De gemiddelde boete bedraagt 35 euro. Boetes voor te hard rijden bij wegwerkzaamheden zijn zo’n dertig procent hoger dan bij andere snelheidsovertredingen.

Er wordt meer gecontroleerd, vanwege de ’spoedaanpak-projecten’ van verkeersminister Eurlings. Nog voor 2011 gaat op dertig locaties langs de weg om die reden de schop in de grond.

Onlangs kregen  bijna vijf- van de achtduizend passerende automobilisten een bon op de A1 bij Muiden. De ANWB vond toen dat de politie maatregelen had moeten nemen om de snelheid naar beneden te brengen.

Lees ook: Veiligheid van wegwerkers blijft slecht door verkeersbelang

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.