snelweg

Maximumsnelheid in Italië naar 150 kilometer per uur

snelweg

ITALIË – Het Italiaanse parlement heeft definitief ingestemd met de wijziging van een aantal verkeersregels. Zo kan de maximumsnelheid op een aantal plaatsen worden verhoogd van 130 naar 150 kilometer per uur. Ook mogen sommige groepen bestuurders helemaal geen alcohol meer drinken.

Italië kent brede snelwegen zoals in de Povlakte, waar auto’s tientallen kilometers alsmaar rechtdoor rijden. Daar kan de maximumsnelheid nu bij goed weer met matrixborden worden verhoogd van 130 naar 150 kilometer per uur.

Jongeren tussen de achttien en 21 jaar mogen vanaf nu geen druppel alcohol meer op hebben als zij rijden. Hetzelfde geldt voor iedereen die nog geen drie jaar een rijbewijs heeft en voor beroepschauffeurs die een bus, taxi of vrachtwagen besturen. De nachtelijke verkoop van alcohol in wegrestaurants wordt aan banden gelegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Maximumsnelheid in Italië naar 150 kilometer per uur”

Bastiaan|09.08.10|23:38

Zouden ze in Nederland ook moeten doen. Zou een hoop agressie en stress schelen. En het bevorderd geconcentreerd autorijden.

Moeten mensen wel eerst goed leren rijden en inzichtelijk ook nog een beetje worden bijgespijkerd (bijv. na rijbewijs een verhoogde rijvaardigheidstraining / anti-slipcursus).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.