Verkeersmuseum, Zwitserland

Zwiters verkeersmuseum bloeit dankzij verkeersborden

ZWITSERLAND – Het verkeersmuseum in het Zwitserse Luzern is dankzij de architectuur uitgegroeid tot een toeristische trekpleisters. De gevel bestaat sinds vorig jaar uit 334 witte, blauwe en groene verkeersborden.

Die Halle für Strassenverkehr Verkehrshaus der Schweiz, zoals het museum voluit heet, vierde in juni 2009 zijn 50ste verjaardag. Om dat te vieren, ontwierpen Annette Gigon en Mike Guyer een nieuwe hal en een nieuw toegangsgebouw waarin ze een duidelijke link met de inhoud leggen.

Ook het toegangsgebouw van het museum namen de Zurichse architecten onder handen. In de transparante gevel verwerkten ze 5.000 verschillende soorten autovelgen. Sindsdien is het bezoekersaantal fors toegenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zwiters verkeersmuseum bloeit dankzij verkeersborden | RijschoolPro
Verkeersmuseum, Zwitserland

Zwiters verkeersmuseum bloeit dankzij verkeersborden

ZWITSERLAND – Het verkeersmuseum in het Zwitserse Luzern is dankzij de architectuur uitgegroeid tot een toeristische trekpleisters. De gevel bestaat sinds vorig jaar uit 334 witte, blauwe en groene verkeersborden.

Die Halle für Strassenverkehr Verkehrshaus der Schweiz, zoals het museum voluit heet, vierde in juni 2009 zijn 50ste verjaardag. Om dat te vieren, ontwierpen Annette Gigon en Mike Guyer een nieuwe hal en een nieuw toegangsgebouw waarin ze een duidelijke link met de inhoud leggen.

Ook het toegangsgebouw van het museum namen de Zurichse architecten onder handen. In de transparante gevel verwerkten ze 5.000 verschillende soorten autovelgen. Sindsdien is het bezoekersaantal fors toegenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.