verkeerslicht, New York, voetganger, ongeluk

Mannen rijden meer voetgangers aan dan vrouwen in NYC

VERENIGDE STATEN – Hoewel mannelijke automobilisten in New York 61 procent van de kilometers afleggen, zijn ze verantwoordelijk voor maar liefst 80 procent van de verkeersdoden onder voetgangers. Dat blijkt het gemeentelijke ‘Pedestrian Safety Report’.

Voetgangers maakten de laatste vijf jaar maar liefst 52 procent uit van de dodelijke slachtoffers in de Big Apple, die bekend staat om de agressieve en opgejaagde rijstijl van automobilisten. In totaal heeft het onderzoek 7000 ongevallen bestudeerd waarbij voetgangers dodelijk- of zwaargewond raakten.

Onoplettendheid van de bestuurder is een groot probleem. In maar liefst 32 procent van de gevallen raakte daardoor een voetganger zwaar getroffen. 27 procent van de dodelijke ongelukken werd veroorzaakt door menselijk falen.

Manhattan is trouwens de minst veilige wijk voor voetgangers in New York. Daar gebeuren maar liefst vier keer zoveel dodelijke ongelukken per gereden kilometer als in de overige stadsdelen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mannen rijden meer voetgangers aan dan vrouwen in NYC | RijschoolPro
verkeerslicht, New York, voetganger, ongeluk

Mannen rijden meer voetgangers aan dan vrouwen in NYC

VERENIGDE STATEN – Hoewel mannelijke automobilisten in New York 61 procent van de kilometers afleggen, zijn ze verantwoordelijk voor maar liefst 80 procent van de verkeersdoden onder voetgangers. Dat blijkt het gemeentelijke ‘Pedestrian Safety Report’.

Voetgangers maakten de laatste vijf jaar maar liefst 52 procent uit van de dodelijke slachtoffers in de Big Apple, die bekend staat om de agressieve en opgejaagde rijstijl van automobilisten. In totaal heeft het onderzoek 7000 ongevallen bestudeerd waarbij voetgangers dodelijk- of zwaargewond raakten.

Onoplettendheid van de bestuurder is een groot probleem. In maar liefst 32 procent van de gevallen raakte daardoor een voetganger zwaar getroffen. 27 procent van de dodelijke ongelukken werd veroorzaakt door menselijk falen.

Manhattan is trouwens de minst veilige wijk voor voetgangers in New York. Daar gebeuren maar liefst vier keer zoveel dodelijke ongelukken per gereden kilometer als in de overige stadsdelen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.