maximumsnelheid, snelweg, 130 km/h

Rechts kabinet wil maximumsnelheid van 130 km/h

DEN HAAG –  Als er straks een rechts kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV komt, gaat de maximumsnelheid in Nederland naar 130 kilometer per uur.

Het plan om de maximumsnelheid te verhogen staat in de onderdelen van het concept-regeerakkoord, zo meldt de Telegraaf woensdag. De drie partijen hadden dat al klaar voordat de formatie afgelopen vrijdag, naar nu blijkt tijdelijk, werd afgebroken.

Niet overal zal de maximumsnelheid verhoogd worden. Waar de 130 km/h als verhoogd maximum geldt, zal afhangen van luchtkwaliteit, veiligheid en doorstroming. De plannen borduren voort op het systeem van dynamische snelheden dat ook demissionair minister Eurlings (Verkeer) op verscheidene plekken wil invoeren.

De VVD heeft een snelheid van 130 km/u voorgesteld in haar verkiezingsprogramma. De PVV wilde eigenlijk naar 140 km/u. Het CDA liet zich tot nu toe niet uit over een richtsnelheid, maar is geen tegenstander van vlottere snelheden, mits de omstandigheden het toestaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Rechts kabinet wil maximumsnelheid van 130 km/h”

coen sleddering|08.09.10|10:16

Er staat ook in dat wij over gaan op *rechts inhalen

willy 2|08.09.10|13:31

word hoog tijd

StartKlaar Rijscholen|24.09.10|02:48

130 km/u zal op sommige plekken wel een verbetering opleveren, maar gezien de toch al slechte kijktechniek van (ervaren) bestuurders verwacht ik dat rechts inhalen juist voor meer ongevallen en dus een slechtere doorstroming zal zorgen.
Als de handhaving nou meer zal letten op onnodige linksrijders (desnoods door camerasystemen) dan is dat rechts inhalen niet eens nodig.
Op rijbanen met 2 of 3 rijstroken moet men beter anticiperen op achteropkomend verkeer, wanneer de snelheid goed wordt ingeschat en voldoende ruimte wordt gehouden dan hoeft het geen belemmering te zijn om eventjes terug te komen naar rechts en vervolgens weer opnieuw in te halen. RUIMTEKUSSEN blijft essentieel!!
Maargoed, eigenlijk moeten veel bestuurders opnieuw leren “scannen” in de huidige situaties om de doorstroming te bevorderen, dat zal meer oplossen dan nog meer verplaatsingen op de autosnelweg.
Het zal dus altijd een probleem blijven, files lossen niet op als iedereen op elkaar (in) rijdt

stefan|24.09.10|09:53

ik geloof er weinig van dat ze dit ook echt gaan doen. Daarom is ook de site maximumsnelheid.com in de lucht gekomen. We moeten nu de druk erop houden

Kirsten|02.12.10|19:20

Hm,.. Dan moeten we misschien ipv allemaal 10km/h standaard te hard rijden 20km/h te hard rijden, dan voeren ze de maximum misschien op tot 140km/h. Fijn dat je harder mag, maar moeten de vrachtwagens dan ook niet 90km/h gaan rijden? Lijkt me niet echt verstandig om die 80 te laten rijden, maar het lijkt me ook niet verstandig om ze 90 te laten rijden met ballast.
Ik denk dat we met deze regeling alleen de mensen een warm hart dragen die toch al standaard 10km/h te hard reden. Bovendien, als ze dat nu doen, zullen ze dat dan ook wel doen. Het kan namelijk nooit snel genoeg gaan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.