bromfiets, scooter, rijbewijs

PvdA wil scooterrijders sneller rijbewijs afpakken

bromfiets, scooter, rijbewijs

DEN HAAG – De PvdA wil dat verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) scooterrijders harder aanpakt. De partij pleit voor hogere boetes en dat scooters eerder worden ingenomen als zij zijn opgevoerd.

PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma gaat dit nog voor de begrotingsbehandeling met Schultz van Haegen bespreken, zo meldt de Telegraaf. Zo wil Dijksma dat beginnende scooterrijders na twee zware overtredingen hun rijbewijs kwijtraken, net als beginnende autorijders.

Verder wil het Kamerlid scooters van het fietspad verbannen en het voor gemeenten makkelijker maken om scooters in winkelgebieden te verbieden. Dat scheelt overlast en vermindert de kans op overvallen, denkt Dijksma.

Het plan van Dijksma kan op steun rekenen in de Tweede Kamer, onder meer bij VVD’er Charlie Aptroot, PVV-Kamerlid James Sharpe en CDA-Kamerlid Sander de Rouwe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.