alcoholslot, automobilist, verkeer, auto

Automobilist met tien bier op krijgt alcoholslot

DEN HAAG – Automobilisten die gepakt worden met acht tot tien glazen bier op krijgen vanaf mei volgend jaar een alcoholslot in de auto. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) besloten.

Woensdag informeert ze de Tweede Kamer, aldus een woordvoerster. Bij acht tot tien glazen bier is sprake van een alcoholpromillage van 1,3. Bij een alcoholslot moet de automobilist eerst blazen om de auto gestart te kunnen krijgen.

Als er bij de automobilist sprake is van een verslaving, wil Schultz van Haegen bovendien een behandeling opleggen. De minister wil met de maatregelen het aantal verkeersdoden waarbij alcohol in het spel is terugdringen.

Met een alcoholslot zijn inmiddels proeven gedaan. Uit internationaal onderzoek komt volgens Schultz van Haegen verder naar voren dat met een alcoholslot notoire drankrijders veel minder snel in herhaling vallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.