bijscholing, verkeer, bestuurder, rijbewijs, automobilist

Subsidie provincie Drenthe voor opfriscursus automobilisten

ASSEN – Een aantal gemeenten in de provincie Drenthe betaalt mee aan een opfriscursus rijvaardigheid.  Onder het motto ‘oppoetsen en bijtanken’ kan een groot deel van de Drentse automobilisten door de subsidie de cursus volgen voor de helft van de prijs.

Een paar jaren geleden zijn de regio’s Noord- en Zuidwest-Drenthe begonnen met het aanbieden van een opfriscursus voor jongeren die een à twee jaar hun rijbewijs hebben. Volgens de Hoogeveense wethouder van Verkeer Tiens Erenstein is die campagne een succes gebleken.Het aantal ongelukken op de weg waarbij jongeren betrokken zijn is verminderd.

Opfriscursus

“Vandaar dat we dachten: waarom geen opfriscursus voor oudere automobilisten die al wat langer hun rijbewijs hebben? Die doelgroep is moeilijker te bereiken, maar heeft vaak wel behoefte om herinnerd te worden aan de verkeersregels”, zegt hij in Binnenlands Bestuur.

“In de regio vinden vaak eenzijdige ongelukken plaats, waarbij auto’s bijvoorbeeld in botsing komen met een van de bomen langs de weg. De extra rijles is ervoor bedoeld om de automobilisten bewuster te maken van de gevaren op de weg”, aldus Erenstein.

Prijs

In totaal steken de Provincie Drenthe en de betrokken gemeenten gezamenlijk 10.000 euro aan subsidie in het project. Geïnteresseerden hoeven nu slechts 49,50 te betalen voor de opfriscursus, in plaats van 99 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Subsidie provincie Drenthe voor opfriscursus automobilisten”

cornelis|07.12.10|14:23

Spreekt men hier over een BROEM dag? Dan zijn de kosten wel wat hoog. In Brabant wordt in elke gemeente zowat een broem dag gehouden. Men noemt dit ook opfriscursus voor ouderen. Men betaald circa 10 a 15 euro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.