alcohol, bestuurder, Bob

Bob drinkt toch vaak een glaasje mee door vrienden

DEN HAAG – Een derde van de mensen die belooft niet te drinken omdat zij de ‘Bob’ zijn, besluit halverwege de avond toch een drankje te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Vrienden die wel alcohol nuttigen zijn vaak aanleiding om een glaasje mee te drinken. 60 procent van de bewust onbeschonken bestuurders krijgt ven hen drank aangeboden. De helft daarvan kan het aanbod niet afslaan en kruipt vervolgens toch achter het stuur.

Voor het ministerie zijn de cijfers reden genoeg voor een nieuwe campagne om het bewustzijn onder bewust niet-drinkende bestuurders te verhogen.

Het doel van de 100 procent Bob, nul procent op-campagne is om de Bob op te roepen helemaal niets te drinken. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat het vaak fout gaat als er één drankje is gedronken. De drempel om dan nog een drankje te nemen en daarna nog eentje, zou dan veel lager zijn, zo meldt het ministerie.

Vooral mannen van 35 t/m 55 jaar overschrijden vaker de alcoholgrens van maximaal 2 glazen (27 % vs 14 %).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.