ongeval, ongeluk

Daling van aantal verkeersdoden in België

BELGIË – Tussen november 2009 en oktober 2010 zijn er op de Belgische wegen 777 mensen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het gaat om een laagterecord, zo meldt de Gazet van Antwerpen. In Nederland vallen jaarlijks zo’n 720 doden.

Tussen november 2008 en oktober 2009 vielen er nog 827 verkeersdoden in België te betreuren.

Letsel

De beste leerling van de klas is het Waals Gewest met 7,5 procent minder doden ter plaatse en 2,6 procent minder letselongevallen. In Vlaanderen bedragen de dalingen respectievelijk -4,8 procent en -1,5 procent. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is er sprake van een status quo.

Het aantal ongevallen met vrachtwagens is lichtjes gestegen, maar aan het aantal dodelijke slachtoffers verandert er niets. Het aantal doden door weekendongevallen kelderde met 12,2 procent. Ook het aantal ongevallen (-1000) nam af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.