Volkswagen, Jetta

Pakkans onverzekerd rijden fors hoger door koppeling data

ZOETERMEER – De kans om betrapt te worden als je rondrijdt met een onverzekerd voertuig wordt veel groter. Door een wetswijziging, waarschijnlijk in juni, is het straks mogelijk elke Nederlander hierop te controleren.

De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) bevestigt berichtgeving hierover in Trouw. Als de wet wijzigt, mogen het autoverzekerings- en kentekenregister worden gekoppeld. Daardoor wordt handhaving makkelijker.

Onverzekerd rijden

Het gaat om ongeveer 220.000 Nederlanders, maar zij rijden niet allemaal onverzekerd rond. Het kunnen ook mensen zijn van wie de autoverzekering nog niet is doorgegeven. De RDW stuurt daarom deze week een brief met informatie over de wijziging naar deze groep, zo meldt Nu.nl.

De boete voor onverzekerd rijden blijft 270 euro voor bromfietsers en 390 euro voor motorvoertuigen en kan drie keer per jaar worden opgelegd.

Goedkope verzekeringen

Het is opmerkelijk dat zo veel mensen nog steeds onverzekerd rondrijden. De laatste jaren is door toedoen van Internet de kosten voor een autoverzekering sterk gedaald. Vergelijkingswebsites laten duidelijk de goedkoopste autoverzekering zien en geven ook tips bij het afsluiten van een verzekering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.