New York, City, fietspad

Video: Zo gevaarlijk zijn de fietspaden in New York

Nederland is qua infrastructuur een van de veiligste landen om te fietsen. Maar andere Westerse landen zijn nog zeker niet zo ver. In New York City is het soms levensgevaarlijk om op het fietspad te rijden, zo blijkt uit onderstaand filmpje.

Zoals steeds meer inwoners, rijdt Casey Neistat graag met zijn fiets door New York. Onlangs kreeg hij echter een boete van 50 dollar omdat hij niet op het fietspad reed.

Casey probeerde de agent nog duidelijk te maken dat het fietspad niet altijd de veiligste plek is, maar de agent was niet voor rede vatbaar. Daarop maakte Casey dit filmpje waarop hij als een brave burger op het fietspad rijdt en keer op keer tegen obstakels knalt: een taxi, werfmateriaal, zelfs een politiewagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “Video: Zo gevaarlijk zijn de fietspaden in New York”

B.B.|16.06.11|00:04

Nederland een van de veiligste landen om te fietsen, daar ben ik het mee eens. Op dit filmpje wordt de fietser een beetje belachelijk gemaakt, ze kijken geen meter voor zich uit met alle gevolgen van dien.
Ik heb gelezen dat de Fietsersbond de snorscooters van het fietspad af wil hebben,omdat deze gevaarlijk zijn voor de fietsers. De tweede kamer gaat praten over een proef in sommige gemeentes om ze op de rijbaan toe te laten. Dit lijkt me knap gevaarlijk. Snorscooters tussen de auto`s.
Deel 1

B.B.|16.06.11|00:12

Deel 2
Mijn ervaring als bromfietsinstructeur heeft mij geleerd dat de fietsers ook niet veel rekening met de scooters houden. Gebrek aan regelkennis, blijven met meerdere naast elkaar fietsen, weigeren aan de kant te gaan, hand uitsteken is een zeldzaamheid enzovoort.
Beiden moeten meer rekening met elkaar houden en enige theoretische bijscholing voor fietsers is
ook geen overbodige luxe.
Groeten van Ben en Yvonne Bridel

Roger|16.06.11|14:26

Och,,,, als het leven toch eens veilig was, dan hoefde ik niet meer te sterven, misschien dan nog van ouderdom, maar die bannen we toch ook wel uit. En dan? Ik denk ook dat fietsers in de toekomst hun hand gaan uitsteken. Was fietsen nou goed of slecht voor ut milieu? Slecht toch?
Al die arme beesten die er voor geslacht moeten worden, tis wat in de wereld.

Appie|19.06.11|13:27

@ Roger Als u nu eens begint met binnen te blijven dan hebben wij het eerste stukje veiligheid weer terug . Dan een stukje fietsen is pas echt gevaarlijk natuurlijk daar heb je gelijk in kijk maar naar blik op de weg en weg misbruikers kijkt u daar ook wel eens naar en toevallig vorige week zondag gezien dat ene Roger staande gehouden werd familie van u dan leuk joh was wel zijn rijbewijs kwijt laat het even weten en als fietsen te gevaarlijk is dan steppen succes hoor

groetjes Appie

Roger|19.06.11|14:28

Dat is deels waar Appie, als iedereen binnen blijft dan zijn er minder verkeersongevallen, dat geldt dus ook voor mijzelf, maar ja…deze maatschappij hè. gevaar doet me niets hoor Appie, kort na mijn geboorte besefte ik dat ik zal sterven. En fietsen is toch slecht voor het milieu? Dat vroeg ik je je te herinneren. Als je bij de massa wilt horen die zichzelf bedriegt denkende dat de motivatie medemenselijkheid is, dan welterusten. Het gaat hier om GELD en niet om COMPASSIE.

Appie|19.06.11|16:47

@ Roger Inderdaad zoals er al meerdere keren hier op gereageerd wordt er is natuurlijk verkeers economie ( centjes )en verkeerstechniek (de veiligheid en milieu )je hebt een klein beetjhe gelijk en ook snel werkende hersenen want je besefte al kort na je geboorte enz nu kort na mijn geboorte dacht ik aan twee dingen eten slapen dus .Maar wat is jouw relatie met verkeerspro cq de rijschool wereld ik ken wel een Roger die iets met de rijschool wereld te maken heb maar ben jij dat ? Appie

Roger|19.06.11|17:37

Het gaat hier om gevaar in het verkeer, de juiste visie m.b.t. gevaar in het verkeer, het opsporen van de motivatie van mensen die zich hiermee bezighouden, omdat een verkeerde motivatie, en die is het meest waarschijnlijk in Nederland, ons op het verkeerde been zet. Stelling: zodra Nederlanders gemotiveerd worden door medeleven en-of compassie heeft het werkelijk zin om over veiligheid te praten, in het andere geval zit er een stuk schijnheiligheid in, maar minder kosten in de zorg. Dat wel.

Roger|19.06.11|17:40

Welke Roger ik ben doet niet ter zake, ik vind het zinvol dat mensen zichzelf en hun instrumenten afrekenen op hun motivatie. Dit is denk ik de basis voor een prettige samenleving. Van daaruit zul je nooit onverantwoord rijden. wel fouten maken, maar nooit onverantwoord. Dit doel is te bereiken door een juiste visie/opvoeding en die krijg je moeilijk in ons land daar we economisch en empirisch geschoold worden. En dat is geen hoog nivo van kennis wat we daar leren.

Appie|19.06.11|20:02

@ Roger , Ik denk dat jouw werkgever de naam begint met een grote ( veel te grote eigenlijk B en eindigt met een kleine g , en dat is die firma die zich telkens aan blameren is .
en je hebt ook niet de vraag beantwoord wat jouw relatie is met de rijschoolwereld en met verkeerspro dus dat geeft weer edenen te over om onze verdenking van de B en g dat dat het is , zie 2 groetjes Appie

Appie|19.06.11|20:04

@ Roger hier zijn we weer want anders hoef je niet geheimzinnig te doen dat het niet ter zake doet .want je weet dat je dan de gehele buts over je heen krijg . Het is alleen zo jammer dat niemand van de organisaties openlijk durft te komen uit de kast bedoel ik dan .
Word dat geleerd bijd e een of andere opleiding dan maar als ons vermeoden waar is veel sterkte dan voor nu en in de toekomst groet Appie

Roger|20.06.11|10:28

Ow Appie, ik ben niet bang hoor. ik heb geen werkgever, maar knok voor mezelf. rijschoolhouder.
Weiger me alles aan te laten leunen, en vecht voor het vrije woord. Geld interesseert me niets als dat deze vrijheid in zou perken. ben geen slaaf, en heb een absolute hekel aan drogrederingen. Wij zijn GEEN volk wat om elkaar geeft.dus schei uit. Its the money en niks anders. ja wanneer we eventjes stilstaan bij het leed van een kindje als slachtoffer, oké. Compassie komt van binnen en needs practice

Appie|20.06.11|13:19

Roger een verzoek doe niet interresant met jouw Engels .en als jij Rijschoolhouder bent dan ben ik moeder Maria want anders praat je niet zo over veiligheid

groetjes en veel sterkte

Roger|20.06.11|15:36

Okee, groetjes dan moeder Maria. En Appie,onderzoek je eigen motivatie, het gaat hier om zo min mogelijk verkeersslachtoffers!!! Dus spot niet met mijn motivatie, dat is erg ongepast. wanneer je niet begrijpt wat ik zeg is dat iets anders. Dan wil ik je buiten het forum om het een en ander leren. Hier proberen we on topic te blijven. Dus: fietsen is slecht voor het milieu en gevaarlijk vanwege botbreuk. Automobilisten krijg je nooit zover om grotendeels verstandig te rijden. Uitleg is complex

Bastiaan01|23.06.11|16:08

Geweldig filmpje, triest dat hij ticket krijgt en niet die gasten die boel blokkeren!

(verder moeten fietsers gewoon hand uitsteken, licht aan als het begint te schemeren of donker is, niet met zijn allen naast elkaar op de weg fietsen, wachten bij rood licht etc. etc.).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: Zo gevaarlijk zijn de fietspaden in New York | RijschoolPro
New York, City, fietspad

Video: Zo gevaarlijk zijn de fietspaden in New York

Nederland is qua infrastructuur een van de veiligste landen om te fietsen. Maar andere Westerse landen zijn nog zeker niet zo ver. In New York City is het soms levensgevaarlijk om op het fietspad te rijden, zo blijkt uit onderstaand filmpje.

Zoals steeds meer inwoners, rijdt Casey Neistat graag met zijn fiets door New York. Onlangs kreeg hij echter een boete van 50 dollar omdat hij niet op het fietspad reed.

Casey probeerde de agent nog duidelijk te maken dat het fietspad niet altijd de veiligste plek is, maar de agent was niet voor rede vatbaar. Daarop maakte Casey dit filmpje waarop hij als een brave burger op het fietspad rijdt en keer op keer tegen obstakels knalt: een taxi, werfmateriaal, zelfs een politiewagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

14 reacties op “Video: Zo gevaarlijk zijn de fietspaden in New York”

B.B.|16.06.11|00:04

Nederland een van de veiligste landen om te fietsen, daar ben ik het mee eens. Op dit filmpje wordt de fietser een beetje belachelijk gemaakt, ze kijken geen meter voor zich uit met alle gevolgen van dien.
Ik heb gelezen dat de Fietsersbond de snorscooters van het fietspad af wil hebben,omdat deze gevaarlijk zijn voor de fietsers. De tweede kamer gaat praten over een proef in sommige gemeentes om ze op de rijbaan toe te laten. Dit lijkt me knap gevaarlijk. Snorscooters tussen de auto`s.
Deel 1

B.B.|16.06.11|00:12

Deel 2
Mijn ervaring als bromfietsinstructeur heeft mij geleerd dat de fietsers ook niet veel rekening met de scooters houden. Gebrek aan regelkennis, blijven met meerdere naast elkaar fietsen, weigeren aan de kant te gaan, hand uitsteken is een zeldzaamheid enzovoort.
Beiden moeten meer rekening met elkaar houden en enige theoretische bijscholing voor fietsers is
ook geen overbodige luxe.
Groeten van Ben en Yvonne Bridel

Roger|16.06.11|14:26

Och,,,, als het leven toch eens veilig was, dan hoefde ik niet meer te sterven, misschien dan nog van ouderdom, maar die bannen we toch ook wel uit. En dan? Ik denk ook dat fietsers in de toekomst hun hand gaan uitsteken. Was fietsen nou goed of slecht voor ut milieu? Slecht toch?
Al die arme beesten die er voor geslacht moeten worden, tis wat in de wereld.

Appie|19.06.11|13:27

@ Roger Als u nu eens begint met binnen te blijven dan hebben wij het eerste stukje veiligheid weer terug . Dan een stukje fietsen is pas echt gevaarlijk natuurlijk daar heb je gelijk in kijk maar naar blik op de weg en weg misbruikers kijkt u daar ook wel eens naar en toevallig vorige week zondag gezien dat ene Roger staande gehouden werd familie van u dan leuk joh was wel zijn rijbewijs kwijt laat het even weten en als fietsen te gevaarlijk is dan steppen succes hoor

groetjes Appie

Roger|19.06.11|14:28

Dat is deels waar Appie, als iedereen binnen blijft dan zijn er minder verkeersongevallen, dat geldt dus ook voor mijzelf, maar ja…deze maatschappij hè. gevaar doet me niets hoor Appie, kort na mijn geboorte besefte ik dat ik zal sterven. En fietsen is toch slecht voor het milieu? Dat vroeg ik je je te herinneren. Als je bij de massa wilt horen die zichzelf bedriegt denkende dat de motivatie medemenselijkheid is, dan welterusten. Het gaat hier om GELD en niet om COMPASSIE.

Appie|19.06.11|16:47

@ Roger Inderdaad zoals er al meerdere keren hier op gereageerd wordt er is natuurlijk verkeers economie ( centjes )en verkeerstechniek (de veiligheid en milieu )je hebt een klein beetjhe gelijk en ook snel werkende hersenen want je besefte al kort na je geboorte enz nu kort na mijn geboorte dacht ik aan twee dingen eten slapen dus .Maar wat is jouw relatie met verkeerspro cq de rijschool wereld ik ken wel een Roger die iets met de rijschool wereld te maken heb maar ben jij dat ? Appie

Roger|19.06.11|17:37

Het gaat hier om gevaar in het verkeer, de juiste visie m.b.t. gevaar in het verkeer, het opsporen van de motivatie van mensen die zich hiermee bezighouden, omdat een verkeerde motivatie, en die is het meest waarschijnlijk in Nederland, ons op het verkeerde been zet. Stelling: zodra Nederlanders gemotiveerd worden door medeleven en-of compassie heeft het werkelijk zin om over veiligheid te praten, in het andere geval zit er een stuk schijnheiligheid in, maar minder kosten in de zorg. Dat wel.

Roger|19.06.11|17:40

Welke Roger ik ben doet niet ter zake, ik vind het zinvol dat mensen zichzelf en hun instrumenten afrekenen op hun motivatie. Dit is denk ik de basis voor een prettige samenleving. Van daaruit zul je nooit onverantwoord rijden. wel fouten maken, maar nooit onverantwoord. Dit doel is te bereiken door een juiste visie/opvoeding en die krijg je moeilijk in ons land daar we economisch en empirisch geschoold worden. En dat is geen hoog nivo van kennis wat we daar leren.

Appie|19.06.11|20:02

@ Roger , Ik denk dat jouw werkgever de naam begint met een grote ( veel te grote eigenlijk B en eindigt met een kleine g , en dat is die firma die zich telkens aan blameren is .
en je hebt ook niet de vraag beantwoord wat jouw relatie is met de rijschoolwereld en met verkeerspro dus dat geeft weer edenen te over om onze verdenking van de B en g dat dat het is , zie 2 groetjes Appie

Appie|19.06.11|20:04

@ Roger hier zijn we weer want anders hoef je niet geheimzinnig te doen dat het niet ter zake doet .want je weet dat je dan de gehele buts over je heen krijg . Het is alleen zo jammer dat niemand van de organisaties openlijk durft te komen uit de kast bedoel ik dan .
Word dat geleerd bijd e een of andere opleiding dan maar als ons vermeoden waar is veel sterkte dan voor nu en in de toekomst groet Appie

Roger|20.06.11|10:28

Ow Appie, ik ben niet bang hoor. ik heb geen werkgever, maar knok voor mezelf. rijschoolhouder.
Weiger me alles aan te laten leunen, en vecht voor het vrije woord. Geld interesseert me niets als dat deze vrijheid in zou perken. ben geen slaaf, en heb een absolute hekel aan drogrederingen. Wij zijn GEEN volk wat om elkaar geeft.dus schei uit. Its the money en niks anders. ja wanneer we eventjes stilstaan bij het leed van een kindje als slachtoffer, oké. Compassie komt van binnen en needs practice

Appie|20.06.11|13:19

Roger een verzoek doe niet interresant met jouw Engels .en als jij Rijschoolhouder bent dan ben ik moeder Maria want anders praat je niet zo over veiligheid

groetjes en veel sterkte

Roger|20.06.11|15:36

Okee, groetjes dan moeder Maria. En Appie,onderzoek je eigen motivatie, het gaat hier om zo min mogelijk verkeersslachtoffers!!! Dus spot niet met mijn motivatie, dat is erg ongepast. wanneer je niet begrijpt wat ik zeg is dat iets anders. Dan wil ik je buiten het forum om het een en ander leren. Hier proberen we on topic te blijven. Dus: fietsen is slecht voor het milieu en gevaarlijk vanwege botbreuk. Automobilisten krijg je nooit zover om grotendeels verstandig te rijden. Uitleg is complex

Bastiaan01|23.06.11|16:08

Geweldig filmpje, triest dat hij ticket krijgt en niet die gasten die boel blokkeren!

(verder moeten fietsers gewoon hand uitsteken, licht aan als het begint te schemeren of donker is, niet met zijn allen naast elkaar op de weg fietsen, wachten bij rood licht etc. etc.).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.