Flitspaal

Fors minder ongelukken in Vlaanderen door flitspalen

BELGIË – Een flitspaal leidt ertoe dat het aantal verkeersongevallen en –slachtoffers in Vlaanderen fors daalt. Het aantal doden en zwaargewonden nam met maar liefst 77 procent af bij onbemande camera’s. Dat blijkt uit de definitieve resultaten van een evaluatie door de Task Force Handhaving.

Dankzij de roodlicht- en de snelheidscamera’s is het aantal ongevallen op die locaties de voorbije jaren met de helft gedaald, zo stelt de taskforce. Maar de daling is nog sterker bij de ongevallen met doden en zwaargewonden.

Snelheidscamera

Uit de resultaten blijkt dat door de plaatsing van onbemande roodlicht- en snelheidscamera’s tussen 2002 en 2010 het aantal ongevallen globaal met de helft is gedaald (49 procent) op de uitgeruste locaties.

Gemiddeld is er in Vlaanderen een daling van 23 procent te zien. Het aantal lichtgewonden neemt met 51 procent af. De gemiddelde daling is hier 13 procent. In Vlaanderen is er sprake van een algehele daling van het aantal ongevallen met 11,5 procent, zo meldt Verkeersnet.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.