tractor

Eerste landbouwpad van Nederland geopend in Friesland

tractor

Het eerste landbouwpad van Nederland is geopend in Friesland. De speciale rijstrook is voor tractors en ander traag verkeer, zoals SRV-wagens en brommobielen. Zij worden hiermee gescheiden van fietsers en overig verkeer (auto’s). Het landbouwpad verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming.

Het pad ligt langs de weg tussen Terwispel en Gorredijk (N392).

Verkeersveiligheid

Tractor, fiets en auto komen elkaar vaak tegen in Friesland. Op dit stuk weg nu niet meer en dat is goed voor de verkeersveiligheid. Het halfverharde landbouwpad is twee kilometer lang en ligt in de berm, tussen de rijbaan en het fietspad in.

Het pad heeft drie verschillende soorten ondergrond. Na drie jaar bekijkt de provincie welke ondergrond het beste bevalt. Ook langs de weg tussen Stiens en Hallum (N357) komt dit jaar een landbouwpad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.