Korting op autoverzekering ouderen na volgen opfriscursus

Verzekeringsmaatschappijen moeten bestuurders van 55 jaar en ouder uit de Amerikaanse staat Pennsylvania 5 procent korting geven op hun autoverzekering als ze met succes een opfriscursus volgen. Dat is wettelijk vastgelegd door de staat.

De cursus begint met een acht uur durende sessie. Daarna moeten om de drie jaar een vier uur durende opfriscursus gevolgd worden om de korting te behouden.

Rijles

De statistieken van ongevallen met oudere bestuurders zijn ontnuchterend, zegt Leo Parisi, de CEO van de groep Senioren voor veilig rijden, die ook rijlessen aanbiedt voor oudere chauffeurs.

“Hoewel senioren minder kilometers afleggen, hebben ze meer ongevallen per kilometer dan elke andere leeftijdsgroep”, zegt Parisi in de Times Herald. “Zodra ze de leeftijd van 75 jaar bereiken, is de kans betrokken te raken bij een ongeval verdubbeld.”

Ongelukken met ouderen

De ongelukken met ouderen worden vaak veroorzaakt door een verslechterd zichtvermogen. Uit Amerikaans onderzoek zou blijken dat ongeveer 25 procent van de kruispunt-ongevallen met oudere bestuurders optreden tijdens bochten naar links. Een ander probleem is het ’s nachts rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Korting op autoverzekering ouderen na volgen opfriscursus”

Y. van Ark|28.07.11|22:59

Top idee.
Gisteren hier invoeren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.