scooter

Voortaan bromfiets kwijt bij twee keer rijden zonder rijbewijs

DEN HAAG –  Jongeren die zonder rijbewijs op een scooter rijden, worden strenger aangepakt. Als iemand voortaan binnen 5 jaar voor een tweede keer gepakt wordt op scooterrijden zonder rijbewijs, neemt de politie het voertuig in beslag.

Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) toegezegd aan CDA-Kamerlid Sander de Rouwe, die er een motie over wilde indienen. Nu is het nog zo dat onbevoegde bestuurders van een scooter bij 3 overtredingen (onbevoegd rijden) binnen 3 jaar de scooter kunnen kwijtraken.

Bromfietsrijbewijs

Wat De Rouwe betreft wordt het voorstel nog aangevuld. “Je krijgt je scooter pas terug, als je je meldt op het politiebureau met een geldig bromfietsrijbewijs”, vindt het Kamerlid.

“Dat is een hele mooie stok achter de deur voor met name de jonge bestuurders. Twee vliegen in een klap: de scooter is letterlijk en figuurlijk van straat en je motiveert en dwingt jongeren om wel hun rijvaardigheidsbewijs te halen.”

Boete

Het bromfietsrijbewijs moet leiden tot een grotere verkeersveiligheid. Onlangs bleek dat jongeren regelmatig zonder geldig rijbewijs al de weg op gaan met een bromfiets. Reden zou zijn dat de pakkans te klein en boetes te laag zijn.

Daarom riep Bovag de politie op beter te controleren op het rijbewijsbezit onder bromfietsers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Voortaan bromfiets kwijt bij twee keer rijden zonder rijbewijs”

bert|08.10.11|22:18

Misschien denk ik te simpel, maar ik kan me voorstellen dat, wanneer ik de eerste keer gepakt ben, mijn mooie scooter verkoop. Dan koop ik een oud aftands barrel die me een schijntje kost. Pakken ze die af? Voor een paar tientjes koop ik weer zo’n verkeersonveilig geval.
Dat ken ik overigens ook van iemand die dat met auto’s deed. Eén van die auto’s had een tuinslang buiten langs de portieren waar de benzine door moest naar de motor.

brend|18.10.11|00:54

ik heb net nieuwe scooter net gepakt 2 keer zelfde stuk en ze zeiden nix over in nemen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voortaan bromfiets kwijt bij twee keer rijden zonder rijbewijs | RijschoolPro
scooter

Voortaan bromfiets kwijt bij twee keer rijden zonder rijbewijs

DEN HAAG –  Jongeren die zonder rijbewijs op een scooter rijden, worden strenger aangepakt. Als iemand voortaan binnen 5 jaar voor een tweede keer gepakt wordt op scooterrijden zonder rijbewijs, neemt de politie het voertuig in beslag.

Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) toegezegd aan CDA-Kamerlid Sander de Rouwe, die er een motie over wilde indienen. Nu is het nog zo dat onbevoegde bestuurders van een scooter bij 3 overtredingen (onbevoegd rijden) binnen 3 jaar de scooter kunnen kwijtraken.

Bromfietsrijbewijs

Wat De Rouwe betreft wordt het voorstel nog aangevuld. “Je krijgt je scooter pas terug, als je je meldt op het politiebureau met een geldig bromfietsrijbewijs”, vindt het Kamerlid.

“Dat is een hele mooie stok achter de deur voor met name de jonge bestuurders. Twee vliegen in een klap: de scooter is letterlijk en figuurlijk van straat en je motiveert en dwingt jongeren om wel hun rijvaardigheidsbewijs te halen.”

Boete

Het bromfietsrijbewijs moet leiden tot een grotere verkeersveiligheid. Onlangs bleek dat jongeren regelmatig zonder geldig rijbewijs al de weg op gaan met een bromfiets. Reden zou zijn dat de pakkans te klein en boetes te laag zijn.

Daarom riep Bovag de politie op beter te controleren op het rijbewijsbezit onder bromfietsers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Voortaan bromfiets kwijt bij twee keer rijden zonder rijbewijs”

bert|08.10.11|22:18

Misschien denk ik te simpel, maar ik kan me voorstellen dat, wanneer ik de eerste keer gepakt ben, mijn mooie scooter verkoop. Dan koop ik een oud aftands barrel die me een schijntje kost. Pakken ze die af? Voor een paar tientjes koop ik weer zo’n verkeersonveilig geval.
Dat ken ik overigens ook van iemand die dat met auto’s deed. Eén van die auto’s had een tuinslang buiten langs de portieren waar de benzine door moest naar de motor.

brend|18.10.11|00:54

ik heb net nieuwe scooter net gepakt 2 keer zelfde stuk en ze zeiden nix over in nemen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.