controle, bromfiets, politie, scooter

Bromfietsers in Friesland extra gecontroleerd op rijbewijs

controle, bromfiets, politie, scooter

LEEUWARDEN –  De politie Friesland gaat jeugdige bromfietsbestuurders deze maand extra controleren op onder meer rijbewijs, helmgebruik en rijden onder invloed. Ook gaat de politie brommers op de rollerbank zetten om te controleren of de snelheid van het voertuig is opgevoerd.

De hoogte van de boete voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs wordt bepaald door de officier van justitie. De controle duurt de hele maand

Ongelukken

Per jaar zijn gemiddeld 53 jonge bromfietsbestuurders in Friesland betrokken bij een verkeersongeval. Volgens de politie zijn veel van deze ongelukken zijn te voorkomen door beter voorbereid de weg op te gaan.

Samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Friesland heeft de politie een campagne en website opgezet om jongeren te wijzen op de gevaren van te hard rijden en rijden onder invloed.

Rijbewijs AM

In scholen hangen posters en bij het uitreiken van het rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) geven gemeenten een mapje mee met informatie over hoe je als bromfietsbestuurder veilig de weg op kunt, zo meldt het Friesch Dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.