jongeren, autoverzekering, auto, rijden, ongeluk

Bovag: geef jongeren van 17 mogelijkheid tot eigen auto

Jongeren van 17 jaar moeten nu 2toDrive is gestart ook een eigen auto kunnen bezitten, zo vindt Bovag. Volgens de wet is het momenteel niet toegestaan voor een 17-jarige om zelf een auto te registreren.

De minimumleeftijd daarvoor is nog immer 18 jaar, terwijl met de invoering van 2toDrive 17-jarigen wel al over een rijbewijs B kunnen beschikken. Begeleid rijden is nu dus (nog) niet mogelijk in een eigen auto, maar alleen in een auto van de ouders of iemand anders.

RDW

De Bovag heeft inmiddels het RDW benaderd, die gaat kijken wat de mogelijkheden zijn. Maar uiteindelijk zal de politiek of de minister een wetswijziging cq algemene maatregel van bestuur moeten initiëren.

De proef 2toDrive duurt zes jaar. Bij gebleken succes zal het ook in de toekomst mogelijk blijven om eerder dan je achttiende achter het stuur te zitten. Hoeveel achttienjarige autobezitters er in Nederland zijn kan de Bovag niet precies zeggen. Er staan 450.000 auto’s op naam staan van 18 tot 25-jarigen. Dat is 5,5 procent van het wagenpark.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Bovag: geef jongeren van 17 mogelijkheid tot eigen auto”

Nico|21.11.11|17:58

O O die BOVAG

De jongeren hebben al geld moeten lenen om de rijlessen te kunnen betalen als deze groep jongeren nu ook nog eens voor de auto geld moeten lenen en niet te vergeten de verzekering zijn ze al bankroet voor ze 21 jaar zijn.

ss|21.11.11|22:33

Bovag, waar ben je nu in hemelsnaam mee bezig?
Tegenwoordige tijd of toekomst, zij blijven 17 jarigen en zij blijven begeleid rijden.
Eigen auto betekent voor heel veel jongeren vrijheid. Hierdoor gaan zij sneller ALLEEN achter het stuur zitten.
Heb je enigszins aan de veiligheid van onze jongeren gedacht voor dat je de RDW heb benaderd?
Hoe maak ik een reclame? of hoe kan ik meer auto’s verkopen?
Volgens mij loop je met € tekens voor je ogen.

John|21.11.11|23:12

Volgens mij is het 2todrive nog steeds een proef. Dus lijkt me dit plan nog niet van toepassing. Daarnaast: Wat voegt dit toe?? De Bovag doet ook alles om in de publiciteit te komen, maar of je van zo’n club, die zich inmiddels wekelijks belachelijk maakt, lid wil zijn………..

y. van ark|21.11.11|23:19

B-elachelijk
O-ndenemen
V-an
A-ndermans
G-eld

Johan|22.11.11|06:26

Wat voor een absurd plan van de Bovag is dit nu weer?? Zonder begeleiding rijden gaat hierdoor enorm gestimuleert worden! Waar moeten die 17 jarigen trouwens een auto van kunnen kopen en rijden, het betalen van de rijlessen is vaak al een groot probleem.

De zoveelste|22.11.11|09:38

Ik heb een succesvolle rijschool, en heb overwogen om me aan te sluiten bij de Bovag. Na enkele weken de berichten hier op verkeerspro te hebben gelezen besef ik wel dat dat een slechte zet zou zijn voor mijn rijschool. Ik weet niet waar de Bovag mee bezig is, maar ik heb sterk de indruk dat het allemaal toch niet zo “goed” gaat. Dit plan vind ik weer heel slecht, en ik begrijp niet dat de Bovag hier nog serieus over nadenkt ook…

Bert de Weerd|22.11.11|13:08

Conclusie: Voor belangenbehartiging van rijschoolhouders en/of rijinstructeurs moet je iig niet bij de Bovag zijn.

peter|15.12.11|12:18

Bovag weet inderdaad niet waar ze mee bezig zijn, maar is er wel iemand die weet wat er in de rijschoolwereld gebeurd , een minister die net uit de schoolbank komt kijken die nauwelijks iets weet en ons aan het lot over laad .
Is U al eens iets gevraagd hoe het gaat met de rijschool ,? mij nog nooit.
Zo zal er wel nooit iets gebeuren

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.