app, auto reply, VVN

App tegen afleiding door telefoongesprekken tijdens rijden

Niet meer afgeleid worden tijden het rijden? VVN heeft daarvoor een app voor de mobiele telefoon gelanceerd: de ‘Auto Reply App’. Deze applicatie zorgt ervoor dat de telefoon niet overgaat tijdens het rijden. De beller krijgt een sms met de mededeling dat het gesprek niet beantwoord kan worden omdat u onderweg bent.

De app meet via gps met welke snelheid uw auto zich verplaatst. Bij snelheden boven de tien kilometer per uur vangt hij inkomende gesprekken op. De app verstuurt automatisch een sms met de boodschap dat later terugbelt omdat u aan het rijden bent.

Snelheid

De Auto Reply App is beschikbaar voor alle telefoons met het Android besturingssysteem en gratis te downloaden van de Android Market. De app maakt gebruik van de gps-functie om te meten met welke snelheid het voertuig zich verplaatst.

In oktober startte VVN de campagne ‘Een beetje bestuurder laat zich niet afleiden’, gericht op het gebruik van telefoon en navigatie in de auto.

Onderzoek

Recent onderzoek van VVN toonde aan dat 52% van de zakelijke rijders bellen onderweg in principe niet prettig vindt. Het grootste gedeelte (84%) geeft als verklaring dat een telefoongesprek teveel afleidt. Bijna de helft van de ondervraagden (48%) zou het een goed idee vinden als werkgevers richtlijnen opstellen voor het gebruik van de mobiele telefoon in de auto.

Vanaf nu kunnen automobilisten dus met de Auto Reply App op een nette manier laten weten dat zij onder het rijden de aandacht bij het verkeer willen houden en niet afgeleid willen worden door de telefoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “App tegen afleiding door telefoongesprekken tijdens rijden”

Steven|08.12.11|11:46

Dat is wel een leuke. DIe ga ik wel installeren, denk ik. Het versturen van een SMS zal neem ik aan niet altijd lukken, omdat sommige mensen natuurlijk hun nummer niet tonen en er ook mensen van een vaste lijn bellen. Een vooropgenomen boodschap terugspelen zou ook een leuke optie zijn, wellicht.

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|08.12.11|13:58

Op zich kan je ook je telefoon op stil zetten, dan trilt hij ook niet. De voicemail boodschap die je dan op je mobiel hebt kan al in verwerkt zijn dat je eventueel op dat moment aan het rijden bent. Verder wel leuk bedacht dat er nu een tweede optie ervoor is die, zoals Steven al zegt, helaas niet altijd goed zal werken.

Berrie|08.12.11|19:39

er kan ook een sms gestuurd worden naar gewone thuistelefoons. Dit wordt dan een gesproken bericht. telefoon gaat over en de luisteraar hoort je berichtje. En tja mensen die hun nummer afgeschermd hebben, hebben iets te verbergen..dus waarom dan terug bellen :)

roelof|08.12.11|23:15

Echt de redding tijdens het lessen. Ik hoop dat dit meer mensen gaan doen, een stuk veiliger en de beller begrijp waarom.

Nourdin|09.12.11|10:43

automatisch een berichtje krijgen, zal vast niet gratis zijn. Wat Marvin ook zegt, je kan de telefoon ook op stil zitten en later zelf terugbellen. Bovendien kun je ook voor een zeer belangrijk oproep toch opnemen en de auto aan de kant zetten.

nic|09.12.11|12:47

Miscchien handig dat als je niet opneemt omdat je aan het rijden bent iemand gewoon inspreekt op voicemail dan heb je alles en mobiel en afgeschermd en vast maar dat is voor sommige mensen moeilijk. Leuk idee overigens maar als je goed leest kan dit ook misbruikt worden GPS peilt snelheid? Ip als dus telefoon aanstaat kan dus altijd je snelheid gemeten via GPS en Ap worden en is in de huidige tijd niet altijd een goede keuze want kan ook misbruik van worden gemaakt
Big brother is watching you!

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|09.12.11|13:26

@ Nic, dat kan ook zonder dat je die app op je mobiel hebt, de GPS zit al in vele mobielen en zelfs zonder kan de politie (en anderen die over de juiste apparatuur beschikken) je tracken, en daarmee dus ook je snelheid bepalen. Dus maak je geen zorgen, als bewijs materiaal zullen ze het niet mogen gebuiken tenzij ze eerst toestemming hebben gekregen van de rechter en dan moet je al van iets grofs verdacht zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.