luchtvervuiling, snelweg

Ook gemeenten vrezen forse luchtvervuiling bij 130 km/h

Nederlandse gemeenten zijn bezorgd dat de verhoging van de maximumsnelheid op snelwegen leidt tot fors meer luchtvervuiling. Ze willen kunnen ingrijpen als de lucht bij snelwegen te slecht wordt. Ook moet de minister de gevolgen voor de luchtkwaliteit beter onderbouwen, vinden de gemeenten.

Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Bekijk onderstaande video over de situatie in Rotterdam.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Ook gemeenten vrezen forse luchtvervuiling bij 130 km/h”

Bastiaan01|15.12.11|16:40

De grootste luchtvervuiling komt nog altijd van auto, brommers en ander verkeer in de stad. Continu stoppen en optrekken, stilstaan verbruikt veel meer brandstof en zorgt voor veel uitstoot. Daarnaast industrie, havens en luchthavens bij steden. Ik las iets over mensen bij steden meer last van astma, dit komt hierdoor. Niet omdat we straks van 80 naar 100 gaan. Waarschijnlijk stroomt het beter door, minder onnodig remmen, juiste versnelling, motor loopt soepeler. Minder stress.

Bastiaan01|15.12.11|16:44

En misschien meer gratis openbaar vervoer in steden, of goedkoper. Pak de fiets eens als je de stad in gaat (gebruik wel fietsverlichting in het donker!). En misschien is hybride wel eens uitkomst in de stad, buiten de stad wellicht verbrandingsmotor vanwege beperking kilometers en urenlang opladen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook gemeenten vrezen forse luchtvervuiling bij 130 km/h | RijschoolPro
luchtvervuiling, snelweg

Ook gemeenten vrezen forse luchtvervuiling bij 130 km/h

Nederlandse gemeenten zijn bezorgd dat de verhoging van de maximumsnelheid op snelwegen leidt tot fors meer luchtvervuiling. Ze willen kunnen ingrijpen als de lucht bij snelwegen te slecht wordt. Ook moet de minister de gevolgen voor de luchtkwaliteit beter onderbouwen, vinden de gemeenten.

Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Bekijk onderstaande video over de situatie in Rotterdam.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Ook gemeenten vrezen forse luchtvervuiling bij 130 km/h”

Bastiaan01|15.12.11|16:40

De grootste luchtvervuiling komt nog altijd van auto, brommers en ander verkeer in de stad. Continu stoppen en optrekken, stilstaan verbruikt veel meer brandstof en zorgt voor veel uitstoot. Daarnaast industrie, havens en luchthavens bij steden. Ik las iets over mensen bij steden meer last van astma, dit komt hierdoor. Niet omdat we straks van 80 naar 100 gaan. Waarschijnlijk stroomt het beter door, minder onnodig remmen, juiste versnelling, motor loopt soepeler. Minder stress.

Bastiaan01|15.12.11|16:44

En misschien meer gratis openbaar vervoer in steden, of goedkoper. Pak de fiets eens als je de stad in gaat (gebruik wel fietsverlichting in het donker!). En misschien is hybride wel eens uitkomst in de stad, buiten de stad wellicht verbrandingsmotor vanwege beperking kilometers en urenlang opladen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.