verkeersborden

‘Wildgroei verkeersborden Nijmegen door verkeerswet’

De gemeenteraad in Nijmegen wil met een voorstel komen een fors aantal verkeersborden verwijderen, maar de wethouder verwacht dat dit lastig te realiseren is. Volgens hem kan dat helemaal niet volgens de wegenverkeerswet.

D66 en GroenLinks komen binnenkort met een initiatiefvoorstel om de wildgroei aan overbodige (verkeers)borden in de stad aan te pakken.

Verkeerswet

Wethouder Henk Beerten van Verkeer denkt dat het vrijwel onmogelijk is. “De verkeerswet zet ons klem. Om verkeersregels te kunnen handhaven, moet iedereen altijd kunnen zien welke maatregel geldt”, zegt hij in de Gelderlander.

In de stad staan nu 19.000 verkeersborden. Wethouder Beerten is dan ook zeer benieuwd naar de voorbeelden waarmee de raadsleden zullen komen.

Borden

Volgens critici zijn er bijvoorbeeld in de componistenbuurt in Nijmegen-Oost te veel nieuwe borden geplaatst voor het instellen van een nieuw parkeerregime. De afgelopen weken zijn er meer dan tachtig nieuw grote en kleine verkeersborden neergezet, naast de bestaande 32.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “‘Wildgroei verkeersborden Nijmegen door verkeerswet’”

Ben van der Veen|14.12.11|22:06

Ze kunnen beginnen met het weghalen van onzin borden. Bijvoorbeeld verkeersbord C20, en dan een onderbord: uitgezonderd gehandicaptenvoertuigen.
In de stad Groningen staat voor een fietstunnel verkeersbord C19.

Voor mij is het een sport om dit soort borden te spotten, maar als de wegbeheerder logisch nadenkt kan er veel bij het oud ijzer.

Marvin "Rijschool De Wegpiraat"|16.12.11|00:04

Ik heb een tijdje geleden een foto gemaakt van een straat in Nijmegen met de volgende drie borden aan het begin:

– Doodlopende weg
– Verboden deze straat vanaf deze richting in te rijden
– Verboden deze weg te gebruiken

Zouden daar 1 a 2 overbodige borden bij zitten???

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.