kruispunt, teamalert, debat, jongeren, verkeer

Landelijk Kruispunt Winnaarsdebat live te volgen via internet

TeamAlert houdt op donderdag 9 februari in samenwerking met Volkswagen Rijbewijs het landelijke Kruispunt Winnaarsdebat. Meer dan 60 jongeren van verschillende middelbare scholen debatteren over actuele verkeersveiligheids-onderwerpen, zoals 130 kilometer per uur op de snelweg. CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe en BNN presentator Dennis Storm zitten in de jury en kiezen de beste Nederlandse jonge debater.

Het debat is donderdag vanaf 12:30 uur via deze link live te volgen.

Verkeersgedrag

TeamAlert organiseert het Kruispunt verkeersdebat op middelbare scholen om jongeren bewust te maken van hun gedrag in het verkeer en het effect dat dit gedrag heeft op medeweggebruikers.

In 2011 is TeamAlert een samenwerking met Volkswagen Rijbewijs aangegaan om onder andere het Kruispunt Winnaarsdebat te organiseren. De winnaars van de gehouden Kruispunten strijden tegen elkaar om de beste debater van Nederland te worden.

 Kruispunt Winnaarsdebat

Tijdens het Kruispunt Winnaarsdebat worden actuele stellingen over verkeersveiligheid behandeld, waaronder de verhoging van de maximum snelheid naar 130 kilometer per uur, rijden door rood licht en pingen op de fiets. De jury, bestaande uit Tweede Kamerlid Sander de Rouwe, presentator Dennis Storm en 2toDrive ambassadeur Deniz Alkaç, beoordeelt de jongeren en kiest één uiteindelijke winnaar.

Volkswagen Rijbewijs is een programma dat voordeel en gemak biedt aan cursisten én deelnemende rijscholen. Via www.volkswagenrijbewijs.nl kan elke Volkswagen Rijbewijs-cursist genieten van voordeel, bijvoorbeeld met kans op gratis rijlessen en het gratis oefenen van theorie-examens.

Slachtoffers in het verkeer

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Sinds 2000 zet Stichting TeamAlert zich in om het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren terug te dringen. Door jongeren op originele, humoristische en overtuigende manier te benaderen, probeert Stichting TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.