bobsport, campagne, Friesland

BobSport-campagne: ‘3e helft? Scoor eerst een Bob!’

De BobSport-campagne is begonnen in Friesland. Onder de motto’s “3e helft? Scoor eerst een Bob!” en “100% op 0% op!” worden sporters attent gemaakt om alcoholvrij te rijden na het sporten.

De campagne moet sporters en supporters duidelijk maken dat een Bob-afspraak belangrijk is. De Bob brengt zijn vrienden veilig thuis én 100% Bob heeft 0% alcohol op. De campagne is gericht op kantinebezoekers van korfbal-, hockey-, tennis-, en voetbalverenigingen in Friesland.

Verenigingen

Er zijn drie promotieteams van Veilig Verkeer Nederland en Nuchtere Fries die op wedstrijddagen bij de verenigingen langs gaan. Zij organiseren ongeveer 60 events.

Tijdens een event is er van alles rondom de BobSport-campagne te doen. Zo kunnen sporters en supporters een balletje trappen met een alcoholbril op. De promotieteams maken Bob-afspraken en nemen blaastesten af bij de Bob. Bovendien maken de Bob en zijn passagiers kans op een ballonvaart als zij een Bob-bierviltje invullen.

Pilot

Friesland is één van de vijf pilotregio’s van de BobSport-campagne. De andere regio’s zijn  provincie Zeeland, gemeenten Urk, Noordoostpolder, Almere en Zeewolde in Flevoland, Stadsregio Arnhem – Nijmegen in Gelderland en regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek in Zuid-Holland. Tijdens de pilot wordt gekeken welke middelen aanslaan om Bob-gedachte als vanzelfsprekend te krijgen binnen de sportwereld.

De campagne loopt van medio februari tot en met juni. In juni volgt er een meting waarbij gekeken wordt of de campagne effect heeft gehad. Na deze periode wordt bepaald hoe de campagne over heel Nederland wordt uitgerold.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.