Sander de Rouwe, CDA, Kamerlid

CDA wil veelpleger-regeling met celstraf voor verkeers-aso

Verkeersdeelnemers die vele tientallen keren per jaar de fout in gaan, moeten zwaarder gestraft worden. Hierbij valt te denken aan een rijverbod, inbeslagname auto, taakstraf of zelfs celstraf. Dat vindt CDA-Kamerlid Sander de Rouwe. Nu kunnen zij bij 50 lichte overtredingen per jaar gewoon doorrijden, zolang de bekeuringen maar worden betaald.

Volgens De Rouwe trekken deze zogenaamde verkeers-aso’s zich niets van de boetes aan. Hierdoor veroorzaakt deze kleine groep erg veel overlast op de wegen. “We moeten hiervoor een veelpleger-aanpak opstellen”, zegt De Rouwe.

Educatieve maatregel

De Rouwe wordt hierin gesteund door de ANWB. Die pleit voor het vaker toepassen van de educatieve maatregel. Dat is een dure CBR-cursus die de overtreder zelf moet betalen en die gericht is op het verbeteren van het gedrag van mensen.

Zowel het CDA als de ANWB pleit ervoor de wijkagent vaker in te zetten. “Een wijkagent moet op de hoogte zijn van de lange lijst boetes en hij moet die overtreder op zijn gedrag aanspreken,” zegt De Rouwe. “Anonimiteit is een veilige schuilplaats voor veelplegers in het verkeer. Daar moet een einde aan komen.”

Donderdag komt het plan van het CDA in de Tweede Kamer aan de orde bij een debat over de verkeersveiligheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “CDA wil veelpleger-regeling met celstraf voor verkeers-aso”

thunderles|16.03.12|08:52

Beste Sander, Vaak dringt het niet bij mensen door waar het om gaat. Elk idee dat iedereen rijinstructeur kan worden en procesmatig rijles kan geven, klopt werkelijk helemaal niks van. Een schande voor diegene die dat beweerd. Als een rijbewijsleerling niet verteld wordt waar het om gaat, ga er dan ook niet van uit dat deze het doet. Later is het te laat !! dan zijn de processen achter de rug. Luister naar de rijinstructeur die de kennis bezitten en weten wat processen zijn, ze lopen er rond.

Bastiaan01|05.04.12|20:51

Er zijn zat rij-instructeurs die er de ballen van snappen en er eigenlijk ook helemaal geen zin in hebben…

Als je het echt over verkeersveiligheid hebt, zouden mensen nog veel meer moeten leren en kunnen. Maar zou het rijexamen ook in modules moeten, zoals rijden in donker, snelweg. Dit is nu echt een aanfluiting. We zijn snel tevreden. Maar bij sommige examens rijdt iemand veel beter dan de gemiddelde Nederlander dan zakt hij nog. Te veel willekeur lijkt het!!!

Bastiaan01|05.04.12|20:55

En waar het om gaat is kleine snelheidsovertredingen tot 10 km/h ‘te hard’ waar gaat het dan over…dan slaat dit verhaal van Sander de Rouwe helemaal nergens op. Op bovenstaande foto een zeer jong onervaren persoon, die graag populaire uitspraken doet, maar totaal nergens op slaan, ongefundeerd.

Mensen die er echt een zooitje van maken, en ook diverse ongelukken hebben gehad, die moet je aanpakken, heeft niets met veilig wat harder rijden te maken. Pak dan pedofielen of winkeldieven aan!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.