nvvc, 2012, swov, foto C.D. van den Braak

App4drive wint Nationale Verkeersveiligheidprijs 2012

App4drive is de winnaar van de Verkeersveiligheidsprijs 2012. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) reikte deze prijs uit tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres. De prijs is bedoeld voor innovatieve projecten die een positief effect hebben op de verkeersveiligheid.

De app meet het rijgedrag van jongeren. Ook wordt gemeten hoe vaak de bestuurder tijdens het rijden belt. Dit alles resulteert in een score. Hoe veiliger de bestuurder rijdt, hoe hoger de score en hoe hoger de korting bij de autoverzekering. De app is een initiatief van PolisVoorMij en partners.

Jury

De jury bestond uit Hannie van Leeuwen (Voormalig voorzitter Overlegorgaan Verkeersveiligheid), Peter Elsenaar (voorzitter van de Vereniging Verkeersslachtoffers VVS), en Bert van Wee (hoogleraar Transportbeleid en Logistieke Organisatie aan de TU Delft). Zij heeft de 27 aanmeldingen van 2012 beoordeeld.

In aanmerking kwamen afgeronde, innovatieve projecten die een belangrijk, aantoonbaar en positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Andere beoordelingscriteria waren het stimuleren van samenwerking tussen partijen en een blijvend effect van het initiatief.

Prijs

De prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “App4drive wint Nationale Verkeersveiligheidprijs 2012”

John|23.04.12|17:15

uhhh, Demissionair Minister Schultz van Haegen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.