spitsstrook

Campagne moet gebruik spitsstroken verbeteren

Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn vandaag gestart met een campagne om het gebruik van spitsstroken tijdens drukte op de weg onder de aandacht te brengen bij weggebruikers.

Met die extra voorlichting moet het verkeer sneller doorstromen. De campagne bestaat uit een tv- en een radiospotje en online banners op een groot aantal websites. In de spotjes figureert Kees de Wegwerker, die op een ludieke manier vertelt hoe spitsstroken beter benut kunnen worden. De campagne, die deel uitmaakt van de A naar B-campagne, loopt tot 25 juni.

Vanaf 9 juli komt er twee weken lang een tv-commercial met informatie over wegwerkzaamheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “Campagne moet gebruik spitsstroken verbeteren”

Martijn|14.06.12|17:22

Zeggen op tv en radio dat je in de rijles krijgt uitgelgd niet een doorgetrokken streep te overschijden.
Volgens mij krijg je het in de huidige rijles wel goed uitgelegd maar zijn het de automobilisten die al jaren hun rijbewijs hebben die niet weten hoe het in elkaar zit.
Maar eindelijk word er wat gedaan want rechts inhalen mag niet maar wat doe ik het in belang van de doorstroming maar al te graag op de spitsstrook.

Robert Wagenaar|15.06.12|13:42

Hehe, eindelijk een campange over de spitsstrook. Ik heb de ANWB al diverse keren geschreven of ze er aandacht aan willen besteden, maar geen reactie. Het is ook hoogst irritant dat hele volksstammen op de middelste rijstrook blijven rijden, terwijl je plaats op de weg zoveel mogelijk rechts is, Ik ben ook van mening dat de borden ook veranderd moeten worden, want als je t feitelijk bekijkt , zie je ook ene doorgetrokken streep, kan me voorstellen dat menigeen denkt, dat t verboden is…

Robert Wagenaar|15.06.12|13:44

En dan het geklaag van automobilisten dat er alleen vrachtverkeer op de spitsstrook rijdt, die weten tenminste hoe het hoort, en, met 2 rijstroken rijden ze toch ook rechts, zoals het hoort? Ik haal ook vrij regelmatig rechts in op de spitsstrook, want zie gewoon aan het gedrag van automobilisten dat ze niet van plan zijn om naar rechts te gaan. Wacht nog eens op een bekeuring voor het rechts in halen, laat hem dan voorkomen bij de rechter…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.