snelweg, maximumsnelheid

Maximumsnelheid 80-kilometerzones Randstad naar 100 km/h

De maximumsnelheid in de 80-kilometerzones op de A12, A10 West en de A13 gaan vanaf 2 juli omhoog naar 100 km/h. Dat meldt minister Melanie Schultz van Haegen aan de Tweede Kamer. De extra luchtvervuiling en geluidsoverlast zijn volgens haar minimaal.

Op de Noordbaan van de A20 gaat voortaan een dynamische snelheidslimiet gelden van 80 of 100 km/h.

Verder wordt vanaf 1 september de maximumsnelheid op autosnelwegen 130 kilometer per uur. Dat kan op 48 procent van de rijkswegen (32 procent de gehele dag en op 16 procent alleen in de avond en nacht). Op de rest van het wegennet moet langzamer worden gereden.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Maximumsnelheid 80-kilometerzones Randstad naar 100 km/h”

Bastiaan01|29.06.12|21:08

Goede foto ook! Staat 50 (max. snelheid) op de borden in een situatie waar je amper 20 of 30 kan rijden, laat staan 50, 80 of 100 km/h…

Maar ik vind het goed hoor 100 km/h is veel realistischer, zeker als ik daar laat op de avond rij en er is amper iemand op de weg. Als het drukker wordt gaat de snelheid toch wel omlaag! Logisch!

Je ziet meteen het echte probleem van vervuiling op deze foto; file (langzaam rijden, stilstaan/optrekken (net zoals in de stad)…

Bastiaan01|29.06.12|21:13

…vervolg…

Dan is 150 km/h op een snelweg nog zuinger, beter voor milieu/uitstoot dan file of stadsverkeer, dat juist het probleem! Heeft ook aan gebrek aan capaciteit te maken! En brommers en brommobielen dan…? Die stoten veel uit!

Verder zie je industrie (fabrieken), kijk naar de rookwolken (energiecentrale voor elektrische auto’s..!!!). De foto is Sloterdijk, daar zijn ook havens, A’dam is net als R’dam nogal van uitbreiding hiervan, hoe slecht is dat voor milieu….

Bastiaan01|29.06.12|21:18

..iedereen wil consumeren, vaak allerlei troep kopen, iets nieuws. Maar zeur dan niet hypocriet over het milieu mbt rijden van 80 of 100 km/h. Die 100 km/h kan zelfs beter zijn voor verbruik (de motor ‘loopt’ beter). Voor oplettendheid is het in ieder geval goed, dus beter voor verkeersveiligheid. En leerlingen in Amsterdam leren nu ook eens harder dan 80 km/h te rijden op een snelweg…

En mag ik dan met een elektrische auto daar 130 km/h?Hij stoot toch niets uit!
Milieu? Verbied caravans!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.