kampen, wethouder, verkeersborden

Kampen roept op om overbodige verkeersborden te melden

De gemeente Kampen gaat haar verkeersborden kritisch bekijken. Duizend zijn er volgens de wethouder Pieter Treep overbodig. Rijinstructeurs opgelet: hij roept inwoners op om via Twitter (@gemkampen) of mail ([email protected]) te laten weten welke borden overbodig zijn.

“Hoe meer borden, hoe minder er naar gekeken wordt”, zegt Treep in Metro. In Nederland staan volgens hem dan ook veel te veel borden.

Verkeersborden

Niet alleen teveel verkeersborden op één plek zijn een doorn in het oog van de wethouder. Ook onnodige borden wil hij weg hebben.

“Soms zijn verkeersborden de grootste kolder”, zegt Treep. “Vanochtend heb ik zelf een bord verwijderd dat veertig meter voor een rotonde waarschuwt dat er een rotonde aankomt, terwijl je deze van enorme afstand ziet liggen.”

Voetgangerszone

“Ook staan wel honderd borden in het winkelgebied die ‘voetgangerszone’ aangeven. Zelfs voor een steegje dat zo smal is dat als je erdoor fietst de vellen aan je knokkels zouden hangen. Zonde van het stadsbeeld al die overbodige borden”, aldus de wethouder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Kampen roept op om overbodige verkeersborden te melden”

H.v.Dorsten|04.07.12|12:55

Borden plaatsen “Stop en geef voorrang” bij de kruisingen Geerstraat en Bovennieuwstr.en Hofstraat.Borden weghalen .”Einde voetgangers en Begin voetgangers.Ergo de voetgangers voorrang in de Geerstraat en niet de auto ‘s44

David|13.07.12|02:39

Borden B04 Voorrangskruisingen waar je voorrang hebt van links…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.