snelheidsdisplay

Den Haag schaft 20 extra snelheidsdisplays aan

De gemeente Den Haag schaft nog voor het eind van het jaar 20 extra snelheidsdisplays aan. In totaal zijn er dan 40 displays beschikbaar. Hierdoor wordt het mogelijk om vaker en op meer locaties in de stad displays te plaatsen.

De displays tonen de snelheid van de automobilist. Wanneer deze harder rijdt dan de maximaal toegestane snelheid, dan toont de display dat in rode getallen.

Bewust maken

“We zetten al een aantal jaren snelheidsdisplays in om automobilisten bewuster te maken van hun snelheid. Uit metingen blijkt een positief effect: waar een display staat, neemt het aantal overschrijdingen van de maximumsnelheid met 10 procent of meer af”, aldus wethouder Peter Smit (Verkeer).

De snelheidsdisplays rouleren over meerdere locaties, omdat bekend is dat het effect na enkele weken minder wordt. Na een maand gaat een display naar een nieuwe locatie. Op dit moment wordt op elke locatie drie keer per jaar een display geplaatst. Juist door de herhaling is het effect het grootst.

Snelheidsdisplay

Er zijn 80 locaties waar snelheidsdisplays staan. Met de 20 nieuwe displays erbij kan het aantal locaties worden uitgebreid naar 120. Bovendien kan dan op iedere locatie vier keer per jaar een display staan. De locaties worden bepaald aan de hand van klachten van bewoners, meldingen van wegbeheerders en politie en snelheidsmetingen.

Twee van de nieuwe locaties zullen de Weimarstraat en de Van Boetzelaerlaan zijn. Op beide locaties deed zich onlangs een dodelijk ongeval voor. De plaatsing van de displays loopt vooruit op een studie naar de mogelijkheden om de veiligheid in beide straten verder te verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Den Haag schaft 20 extra snelheidsdisplays aan”

Youran van Ark|12.09.12|11:41

Nutteloze apparaten.
Zet dan gewoon een flitspaal neer.

Sietsema.nl|14.11.12|10:25

Ik zou het tegenovergestelde willen zeggen.
Het maakt mensen bewust van de snelheid.
Dus vervang alle flitspalen voor deze apparaten,
dat scheelt mij en de rest van NL heel veel geld!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.