rijbewijs

Prijs aanvragen rijbewijs nog altijd veel te hoog bij gemeenten

Minister Schultz van Haegen stelde vorig jaar vast dat het aanvragen van een rijbewijs maximaal 37,05 euro mag kosten. Maar het kabinet maakt geen haast met het opstellen van een wet. Daardoor rekenen gemeenten nog altijd veel te veel. Ook verschillen de prijzen per gemeente nog altijd fors van elkaar. Minister Schultz zou nu proberen de invoeringsdatum van 1 januari 2014 te halen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

In juli 2010 beloofde toenmalig minister Eurling van Verkeer en Waterstaat dat het maximumtarief voor de aanvraag van een rijbewijs een jaar later 36 euro zou worden. Maar de invoeringsdatum van 1 juli 2011 werd nooit gehaald. Ook de toezegging van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu in het daarop volgende kabinet Rutte I om een rijbewijs per juli 2012 niet meer te laten kosten dan 37,05 euro, werd niet ingelost. En de nieuwe logische datum om het maximumtarief een feit te maken, 1 januari 2013, wordt ook niet gehaald.

Maximumtarieven

Omdat de maximumtarieven maar niet worden vastgelegd, blijven de tarieven per gemeente sterk verschillen. Zo moet een inwoner van Deventer maar liefst 66 euro betalen om het roze papiertje in het bezit te krijgen, terwijl in het vlakbij gelegen Apeldoorn 44,05 euro moet worden betaald en nog iets verderop in Ede ‘maar’ 37,05 euro hoeft te worden neergeteld.

Minister Schultz laat aan RTL  Nieuws weten dat de invoering van de maximumtarieven deel uitmaakt van een pakket aan wijzigingen, waarvan de andere meer tijd kosten. Als nieuwe datum waarop een rijbewijs overal even duur moet zijn, stelt ze nu 1 januari 2014.

prijs, rijbewijs, gemeente, top 30

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.