verkeersborden

Delft gaat 15 tot 20 procent van verkeersborden verwijderen

Delft wil het aantal verkeersborden in de stad flink terugbrengen. Volgens de gemeente leidt de overvloed eraan tot onduidelijkheid. Daarom kan 15 tot 20 procent van de verkeersborden en 60 procent van de bewegwijzeringsborden weg.

In het geval van de verkeersborden wil de gemeente alleen borden laten staan die wettelijk verplicht zijn en nodig zijn voor de veiligheid. De rest wordt verwijderd.

Bewegwijzering

Ook de bewegwijzering wordt herzien. Alleen belangrijke bestemmingen worden voortaan bewegwijzerd, met minder borden. Er komen zogenaamde strokenborden waar meerdere bestemmingen tegelijk op komen te staan.

Het systeem van wijkbewijzering en wijknummers komt te vervallen. Volgens de gemeente is dit systeem achterhaald omdat veel mensen navigatiesystemen gebruiken. In de wijk Tanthof blijft de wijkbewijzering echter wel bestaan, dit vanwege de complexiteit van de wijk, meldt Omroep West.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.