Peter van der Knaap, SWOV, directeur

Peter van der Knaap nieuwe directeur van de SWOV

Peter van der Knaap (47) wordt de nieuwe directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek SWOV. Hij volgt in deze functie Fred Wegman op, die op 1 juni met pensioen gaat. Op dit moment is Van der Knaap onderzoeksdirecteur en lid van het managementteam bij de Algemene Rekenkamer.

Van der Knaap studeerde bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1997 promoveerde hij aan dezelfde universiteit in de sociale wetenschappen.

Ministerie

Van 1996 tot 2004 werkte hij in verschillende functies bij het ministerie van Financiën, laatstelijk als afdelingshoofd bij de Directie Begrotingszaken.

Sinds 2004 is Van der Knaap als onderzoeksdirecteur verantwoordelijk voor doelmatigheidsonderzoek en de Europese Unie, en tevens portefeuillehouder van het onderzoek op de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en (tot 2011) Algemene Zaken.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV is het nationale wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek. Het is de missie van de SWOV om met kennis uit wetenschappelijk onderzoek bij te dragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid.

SWOV

De SWOV is een inhoudelijk onafhankelijk, wetenschappelijk instituut. Kennis van de SWOV is openbaar en wordt beschikbaar gesteld aan een ieder, die zich beroepsmatig bezighoudt met verkeer en verkeersveiligheid in Nederland.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.