verkeersbord, overstekend wild

Gemeente Brummen wil af van overtollige verkeersborden

De gemeente Brummen gaat bekijken of ze met minder verkeersborden toe kan. In de loop der tijd zijn er steeds meer borden geplaatst. De vraag is of die nog allemaal wel nodig zijn.

In totaal staan er op het gemeentelijk grondgebied ruim zo’n 3200 verkeersborden. Vooral in het buitengebied is het aantal flink gegroeid, vaak na verzoeken van bewoners of wijkraden. Nu worden ze soms ontsierend gevonden.

Inventarisatie

De gemeente heeft nu een inventarisatie van alle borden gemaakt in zowel het buitengebied als het centrum. Daarin is ook in kaart gebracht welke borden wettelijk verplicht zijn en welke niet strikt noodzakelijk zijn.

In overleg met de wijkraden wil het gemeentebestuur een verwijderingsplan opstellen. Als het plan klaar is wordt het in september voorgelegd aan de gemeenteraad. Als de raad akkoord wil het college daarna zo snel mogelijk starten met de uitvoering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.