snelheid beperken, verkeersveiligheid

Eindhoven laat buurten meewerken aan veiliger verkeer

De gemeente Eindhoven geeft bewoners de mogelijkheid om zelf verkeersveiligheidscampagnes op te zetten. Samen met het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) gaat de gemeente een pakket samenstellen met campagnematerialen die buurten en wijken daarvoor kunnen gebruiken.

Bij de gemeenten komen geregeld klachten dat er in sommige buurten of straten te hard gereden wordt. Bewoners en buurtverenigingen kunnen daar zelf weinig aan veranderen. Bij de politie heeft het handhaven van de snelheid in 30 km zones ook niet de hoogste prioriteit. Daarom wil de gemeente nu inzetten op voorlichting en actie door bewoners zelf.

Samenstellen pakket

Om de bewoners daarbij te helpen gaat Eindhoven eerst inventariseren aan wat voor materialen behoefte is en daarna een pakket samenstellen. Er wordt gedacht aan vlaggetjes, sticker en posters met het opschrift 30 km/uur. Bewonersorganisaties kunnen zo’n toolbox bij de gemeente aanvragen. Wethouder Joost Helms zal het eerste pakket uitreiken tijdens de straatspeeldag op 12 juni.

Het SRE betaalt de kosten van het project. Als het in Eindhoven aanslaat, zal het SRE de toolbox ook in de andere regio-gemeenten beschikbaar stellen.

Displays

Een tweede maatregel om het verkeer veiliger te maken in Eindhoven is de inzet van displays waarop automobilisten kunnen zien hoe hard te rijden. Die displays kunnen buurten ook aanvragen bij de gemeente. Per stadsdeel zijn er twee beschikbaar.

Blijkt dat er vaak te hard gereden wordt in een buurt of stadsdeel, dan wordt de politie ingeschakeld om een handhavingsactie te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Eindhoven laat buurten meewerken aan veiliger verkeer”

Willem Van de Ven|25.04.13|18:06

Het handhaven van 30 km/u heeft ook niet veel zin omdat die als er beroep tegen ingesteld wordt allemaal stranden bij de rechter, dit omdat niet aan de regels voldaan wordt door het louter plaatsen van een 30 km bord. De straat moet dusdanig zijn ingericht dat sneller rijden normaliter niet mogelijk is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.