controle, politie, rijbewijs

Extra verkeerscontroles op onveilige wegen Zuid-Holland Zuid

De politie Zuid-Holland Zuid is ook dit voorjaar weer begonnen met het intensief controleren op de twintig onveiligste wegen uit de regio. Het verkeershandhavingsteam van de politie doet dat onder de noemer ‘Veilig verkeer? Ik doe mee’, een actie die vorig jaar ook al liep.

Met deze aanpak probeert de politie de verkeersveiligheid in de regio te vergroten en het aantal ongevallen terug te dringen. De basis voor de controles wordt gevormd door een lijst met locaties waar veel ongelukken gebeuren. Die lijst met twintig wegen is opgesteld in samenspraak met de wegbeheerders en het Openbaar Ministerie.

Tien nieuwe locaties

De lijst van 2013 bevat tien nieuwe locaties vergeleken met vorig jaar. Op nummer 1 staat de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht, op 2 de Brouwersdijk in Dordrecht en op 3 de Banneweg in Gorinchem. Ook op de tien wegen die vorig jaar nog wel in de top 20 stonden, maar dit jaar niet meer, blijft de politie regelmatig controleren.

De voornaamste oorzaken voor de ongelukken op de wegen uit de top 20 zijn: het niet verlenen van voorrang, onvoldoende afstand houden, het verkeer van rechts geen doorgang verlenen en bestuurders die de macht over het stuur verliezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Extra verkeerscontroles op onveilige wegen Zuid-Holland Zuid”

Theo Den Breejen|02.05.13|20:29

Tot nu toe op bijvoorbeeld de Banneweg in Gorinchem alleen maar snelheidscontroles gezien. Is inderdaad wel fijner als je met 50 km/u aangereden wordt op de VOP i.p.v. 70 km/u. Waarom niet veel beter gecontroleerd op kruisingen en die twee levensgevaarlijke zebrapaden ? Inhalen voor de VOP, geen enkel probleem blijkbaar voor de Gorinchemse Hermandad. Links invoegend verkeer vanuit de parkeergarage bij het ziekenhuis is ook een nieuwe trend. Waarom wordt daar niet tegen opgetreden ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.