dodelijk, ongeluk, verkeersveiligheid, auto

Vlaams Congres Verkeersveiligheid op 16 mei in Antwerpen

Met het Vlaams Congres Verkeersveiligheid op 16 mei in Antwerpen zegt de organisatie iedereen wakker te willen schudden. De verkeersveiligheid in België heeft nog een lange weg te gaan ondanks de inspanningen van de afgelopen jaren.

Rond 2020 wil Vlaanderen een van de meest veilige verkeersregio’s zijn in Europa. Om dat doel te bereiken moet er nog veel gebeuren. Zo moet het aantal jaarlijkse dodelijke verkeersslachtoffers teruggebracht worden van 430 (in 2011) tot 200. Het aantal zwaargewonden moet ook omlaag: van 4183 in 2011 naar 1500 in 2020.

Samenwerking en innovatie

De extra inspanning die hiervoor nodig is vergt onder meer samenwerking en innovatie. Dat zijn dan ook de voornaamste thema’s tijdens het elfde Vlaams Congres Verkeersveiligheid. De sprekers gaan in op innovatieve projecten om de verkeersveiligheid te verbeteren, onderzoeken en beleidsinitiatieven. Elke deelsessie sluit af met een debat.

Gaststad Antwerpen krijgt speciale aandacht omdat de stad als voorlopig enige in België het initiatief nam om een stedelijke Staten-Generaal voor verkeersveiligheid in te stellen.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en het Steunpunt Verkeersveiligheid organiseren het congres in het ALM-gebouw, op korte station van Antwerpen-Berchem. Het volledige programma is te vinden op de site van de VSV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.