jongeren, fietsen, straat, verkeer

Sita en VVN trekken samen op bij verbeteren verkeersveiligheid

jongeren, fietsen, straat, verkeer

Onder de noemer ‘Samen Zie je Veiliger’ zijn Veilig Verkeer Nederland (VVN) en afvalinzamelaar Sita gestart met een gezamenlijke campagne met als doel om de verkeersveiligheid te vergroten. Ze proberen weggebruikers ertoe te bewegen onveilige situaties zo veel mogelijk te melden bij het vorige maand gelanceerde Meldpunt Veilig Verkeer.

Met de campagne willen VVN en Sita dat meldpunt nog eens extra onder de aandacht brengen. Sita doet dat onder meer met borden op de inzamelwagens. Ook de chauffeurs van de ruim duizend wagens zijn erop gespitst om gevaren op de weg te herkennen en te melden bij VVN.

Website en app

Speciaal voor de campagne is er een website ontwikkeld en een app waarmee onveilige situaties via smartphone of tablet direct doorgegeven kunnen worden aan het meldpunt. Het gaat overigens niet alleen om melden. De opzet is dat de melders zelf ook meedenken en eventueel meewerken aan oplossingen. Afzonderlijk gaan beide organisaties ook activiteiten organiseren om het meldpunt te promoten.

VVN en Sita werken al jaren samen om het verkeer veiliger te maken. Zo biedt de afvalinzamelaar de eigen chauffeurs lesmateriaal dat samen met VVN ontwikkeld is. Daarnaast is Sita samen met VVN en Transport en Logistiek Nederland actief op basisscholen om leerlingen voorlichting te geven over veiligheid in het verkeer.

Samenwerking

“Alleen door structurele samenwerking kunnen we het verkeer veiliger maken. Verkeersveiligheid is immers een verantwoordelijkheid van alle verkeersdeelnemers. Samen zien we tenslotte meer en alleen samen kunnen we het verkeer steeds een beetje veiliger maken”, meent algemeen directeur Wieger Droogh van Sita Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.