Scooter, simulator, rijsimulator, GreenDino, TeamAlert, brommer

Scootersimulator opnieuw ingezet in veiligheidsproject

In september begint Stichting TeamAlert weer met het project Scooter Elite om jonge scooterrijders bewust te maken te maken van hun kwetsbare positie in het verkeer. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten wordt opnieuw gebruik gemaakt van de speciale scootersimulator die TeamAlert en Green Dino, leverancier van rijsimulatoren, hebben ontwikkeld. Bij de pilot van Scooter Elite eind vorig jaar werd de simulator voor het eerst ingezet.

Jonge scooterrijders lopen veel risico’s in het verkeer. Vooral de 16- en 17-jarigen zijn vaak betrokken bij ongevallen doordat ze weinig ervaring hebben, hun eigen rijvaardigheid overschatten en risico’s in het verkeer onderschatten. Het project Scooter Elite wil ze daar op een speelse manier op wijzen.

Pizzakoerier

Met de scooterrijsimulator kunnen jongeren hun rijvaardigheden oefenen aan de hand van een game. De speler kruipt in de huid van een pizzakoerier en moet zo snel en veilig mogelijk pizza’s bezorgen. Onderweg stuiten ze op lastige verkeerssituaties, waarin het aankomt op gevaarherkenning en anticiperen op andere weggebruikers. De medewerkers van Scooter Elite gebruiken de prestaties van de deelnemende spelers om aan te geven hoe ze een nog betere bestuurder kunnen worden. Om een scorebord worden de prestaties van de verschillende spelers bijgehouden.

In drie weken tijd bezoekt de verkeersveiligheidsorganisatie veertien ROC’s. Ze liggen verspreid over het hele land met het zwaartepunt op Tilburg en Friesland, vanwege de deelnemende partners daar.

Online game

In de campagneperiode tussen 16 september en 3 oktober verwacht per TeamAlert dat er zo’n zestig jongeren per locatie plaatsnemen in de simulator. Maar ook de omstanders worden erbij betrokken. Medewerkers gaan gesprekken met ze aan en jongeren kunnen de game ook online spelen. Het streven is dat de game vanaf 2014 het hele jaar online gespeeld kan worden.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.