smsen, bellen, rijden, stuur, auto

Speciale ‘Texting Zones’ voor verkeersveiligheid New York

Zogenaamde ‘Texting Zones’ moeten deelname aan het verkeer in de staat New York in de toekomst veiliger maken. Met de aanleg van de sms-spots langs snelwegen worden bestuurders gemotiveerd om hun auto te parkeren voordat ze hun mobiele telefoon gebruiken. In Nederland is onlangs ook een campagne gestart om het smartphone-gebruik in het verkeer tegen te gaan. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu verwacht echter niet dat in de nabije toekomst soortgelijke spots in Nederland worden aangelegd. 

Gouverneur Andrew Cuomo van New York wil negentig texting-spots realiseren. Driehonderd verkeersborden met de tekst ‘It can wait’, herinneren automobilisten eraan een paar minuten te wachten met het gebruik van hun mobiele telefoons, zo melden diverse Amerikaanse media.

Vijf minuten

Cuomo vindt dat met de borden op een creatieve manier duidelijk wordt gemaakt dat vijf minuten wachten geen verschil maakt. “Met vijf minuten wachten kun je letterlijk iemands leven redden. En dat leven kan dat van jezelf zijn”, zo stelt hij.

Een op de vijf ongelukken in New York houdt verband met afgeleid deelnemen aan het verkeer. Daarmee is het probleem volgens Cuomo groter dan dronken automobilisten die achter het stuur kruipen. In Nederland kost smartphone-gebruik in het verkeer naar schatting jaarlijks aan enkele tientallen mensen het leven.

Parkeerplaats

De invoering van een dergelijke maatregel in Nederland lijkt onwaarschijnlijk. Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat de spots qua plaatsing moeilijk te realiseren zijn vanwege de hoge frequentie afritten en tankstations. Daarnaast maakt de aanwezigheid van diezelfde afritten en tankstations het mogelijk om even stil te gaan staan.

In Nederland wordt momenteel de nodige aandacht besteed aan smartphone-gebruik tijdens verkeersdeelname. Met de campagne ‘Aandacht op de weg’ worden weggebruiker door het ministerie aangespoord om hun telefoon niet in het verkeer te gebruiken. Bellen en berichten sturen op al bestaande parkeerplaatsen wordt dan ook gestimuleerd.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Speciale ‘Texting Zones’ voor verkeersveiligheid New York | RijschoolPro
smsen, bellen, rijden, stuur, auto

Speciale ‘Texting Zones’ voor verkeersveiligheid New York

Zogenaamde ‘Texting Zones’ moeten deelname aan het verkeer in de staat New York in de toekomst veiliger maken. Met de aanleg van de sms-spots langs snelwegen worden bestuurders gemotiveerd om hun auto te parkeren voordat ze hun mobiele telefoon gebruiken. In Nederland is onlangs ook een campagne gestart om het smartphone-gebruik in het verkeer tegen te gaan. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu verwacht echter niet dat in de nabije toekomst soortgelijke spots in Nederland worden aangelegd. 

Gouverneur Andrew Cuomo van New York wil negentig texting-spots realiseren. Driehonderd verkeersborden met de tekst ‘It can wait’, herinneren automobilisten eraan een paar minuten te wachten met het gebruik van hun mobiele telefoons, zo melden diverse Amerikaanse media.

Vijf minuten

Cuomo vindt dat met de borden op een creatieve manier duidelijk wordt gemaakt dat vijf minuten wachten geen verschil maakt. “Met vijf minuten wachten kun je letterlijk iemands leven redden. En dat leven kan dat van jezelf zijn”, zo stelt hij.

Een op de vijf ongelukken in New York houdt verband met afgeleid deelnemen aan het verkeer. Daarmee is het probleem volgens Cuomo groter dan dronken automobilisten die achter het stuur kruipen. In Nederland kost smartphone-gebruik in het verkeer naar schatting jaarlijks aan enkele tientallen mensen het leven.

Parkeerplaats

De invoering van een dergelijke maatregel in Nederland lijkt onwaarschijnlijk. Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat de spots qua plaatsing moeilijk te realiseren zijn vanwege de hoge frequentie afritten en tankstations. Daarnaast maakt de aanwezigheid van diezelfde afritten en tankstations het mogelijk om even stil te gaan staan.

In Nederland wordt momenteel de nodige aandacht besteed aan smartphone-gebruik tijdens verkeersdeelname. Met de campagne ‘Aandacht op de weg’ worden weggebruiker door het ministerie aangespoord om hun telefoon niet in het verkeer te gebruiken. Bellen en berichten sturen op al bestaande parkeerplaatsen wordt dan ook gestimuleerd.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.