Flitspaal

Ruim 3,4 miljoen verkeersovertredingen in vier maanden

Er zijn ruim 3,4 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd in de maanden mei, juni, juli en augustus. In meer dan 80 procent van de gevallen ging het om overtreding van de maximumsnelheid. Naar aanleiding van trajectcontroles zijn in die vier maanden 730.000 boetes uitgedeeld. Dat blijkt uit cijfers van de overheid. 

In dezelfde periode in 2012 kwam de teller op een totaal aantal van ruim 3,2 miljoen verkeersovertredingen.

Tertiaaloverzicht

Naast het overtreden van de maximumsnelheid werden ook rijden door rood licht, fout parkeren, handheld bellen, het niet dragen van een gordel of helm en fietsen zonder verlichting beboet.

Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht en op de A4 bij Leischendam gingen de meeste automobilisten de fout in wat snelheidsovertredingen betreft. Tussen Amsterdam en Utrecht werd de trajectcontrole pas op 15 juli aangezet. Monitoring leverde tot eind augustus een totaal van 116.170 overtredingen op. Ook hebben trajectcontroles op de A10, A13, A20 en in Zeeland uitgestaan vanwege onderhoud en vervanging van de systemen.

Digitaal

De digitale flitspalen, die eerder dit jaar alvast werden neergezet om de analoge exemplaren te gaan vervangen, worden vanaf deze maand in verschillende fases in gebruik genomen. Ook vindt er een herverdeling van taken plaats, waardoor de politie minder administratieve lasten krijgt. Het Openbaar Ministerie blijft ook in de nieuwe situatie verantwoordelijk voor het verkeershandhavingsbeleid. De politie op haar beurt voor de handhavingsmiddelen.

In de regio waar nieuwe flitsers worden aangezet, kondigt de politie van tevoren de op handen zijnde handhaving aan.

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Ruim 3,4 miljoen verkeersovertredingen in vier maanden”

JW Bruis|17.11.13|22:02

Men moet beginnen om bij rotondes fietsers geen voorrang meer te geven.
Automobilisten moeten teveel opletten in dergelijke situaties.
Je kijkt rechtsachter jeof er een fietser aankomt, maar bij de volgende afslag is dat wel zo, auto’s moeten stoppen, met gevolg botsing of bijna botsing omdat het verkeer voor je stil staat,Ik kijk dus achter mij Verkeersdrempels moeten soepeler kunnen worden bereden. Om aan het verkeer deel te nemen gaat men op de drempels staan, blokkade fiets en/of voetpad.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.