TeamAlert houdt ludieke fietsverlichtingsactie Amsterdam

Stichting TeamAlert, Halfords en Stadsregio Amsterdam bundelen aanstaande vrijdag de krachten voor een gezamenlijke fietsverlichtingsactie. Op en rondom het Leidseplein in Amsterdam worden alle fietsen door rode mannetjes voorzien van fietslampjes en flyers. Met de actie moet op een ludieke manier aandacht worden gevraagd voor het voeren van de juiste fietsverlichting.

De actie is gericht op jongeren van 12 tot en met 24 jaar en sluit aan op de landelijke campagne ‘Ik wil je zien’ van de Fietsersbond.

Verlichting

Een team van rode mannetjes, voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert, gaat vrijdag 20 december de straat op om de fietsen achterlichtjes en flyers achter te laten. De flyer kan bij filialen van Halfords worden ingeleverd voor een voorlichtje met korting of reductie op overige fietsverlichting.

TeamAlert wil door middel van deze actie zorgen voor ‘licht in donkere dagen’. Dit omdat in het donker relatief meer fietsers ernstig gewond raken bij een verkeersongeval dan bij daglicht. Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt daarnaast dat van de 13,5 miljoen fietsers in Nederland, 38 procent geen of tekortschietende fietsverlichting heeft.

TeamAlert

Stichting TeamAlert is de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Door jongeren te benaderen, probeert de organisatie bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.