Kersverse automobilist raakt rijbewijs binnen één dag kwijt

De politie in het Groningse Hoogezand heeft vorige week het rijbewijs ingevorderd van een jongen die pas één dag in het bezit was van het document. Hij beging een fikse snelheidsovertreding, zo liet de politie weten.

Het rijbewijs van de 18-jarige automobilist werd ingenomen, nadat hij 171 km/h reed op een weg waar een maximumsnelheid van slechts 70 km/h geldt, aldus de politie.

Invordering

“De man had net het rijbewijs gehaald en deze een dag eerder bij de gemeente opgehaald”, zo wordt gesteld. De nieuwbakken bestuurder moest het document dus direct weer inleveren. Daarnaast is een proces-verbaal tegen de 18-jarige opgemaakt.

In een proces-verbaal worden alle feiten opgeschreven die een politieambtenaar zelf heeft waargenomen. Wanneer het om een verkeersovertreding gaat, dan gaat het document naar het Centraal Justitieel Incassobureau.

Invordering

Bij invordering van het rijbewijs wordt het document daarnaast naar de officier van justitie gestuurd. Die beslist binnen tien dagen of het rijbewijs wordt ingehouden of dat de bestuurder het rijbewijs terugkrijgt.

Auteur: Roosmarijn Dierick

17 reacties op “Kersverse automobilist raakt rijbewijs binnen één dag kwijt”

Edith Steen|17.02.14|11:16

Lijkt me een geschikte kandidaat voor een Educatieve Maatregel Gedrag en opnieuw rijlessen nemen. Ik zou hem graag op de slipbaan willen zien met deze snelheid, eens zien hoe snel hij wit weg trekt…. en een noodstop met deze snelheid. Confrontatie is de beste methode met dergelijk gedrag. Gaat nergens over….

Ronaldo Cok|17.02.14|12:52

Nooit meer terug geven dat rijbewijs, heeft blijkbaar nog niet genoeg opgestoken van zijn rijlesssen.

John van den Kieboom|17.02.14|14:31

Waarmee weer eens bewezen is dat de invloed van de rijinstructeur op de verkeersveiligheid nul is. En dat mentaliteit een heel belangrijk deel van de verkeersveiligheid is. Ben het met Ronaldo eens: afpakken en nooit meer teruggeven.

Tristan Osinga|17.02.14|15:11

Ja hoor, invloed van een rijinstructeur is meteen 0. Dus beginnende bestuurders kunnen zonder lessen ook wel weten hoe je veilig moet rijden. Het geeft alleen aan dat rijlessen/instructeurs niet zorgen voor 100% veiligheid bij afgereden jongeren

John van den Kieboom|17.02.14|15:59

Ik ben al heel lang van mening dat de invloed die wij als rijinstructeurs hebben op de verkeersveiligheid te verwaarlozen is. Jij trekt daaruit de conclusie dat ik stel dat leerlingen dus zonder lessen ook weten hoe ze veilig moeten rijden. Maar dat zeg ik dus niet. De persoon waarover het hierboven gaat WEET het wel maar DOET het niet! Daar hebben wij als rijinstructeur NUL invloed op.

Johannes D. Marbus|17.02.14|16:01

haha, exact hetzelfde bericht gaat al een aantal jaar over internet…
leuk dat er de datum van vandaag bij staat, maar ik kreeg nagenoeg exact hetzelfde bericht een paar weken terug al over Whatsapp… ;)

maar goed, bij blijft leuk…

John van den Kieboom|17.02.14|16:03

Vandaar dat ik het ook totaal oneens ben met onze Minister die stelt dat bijscholing van de rijinstructeur leidt tot een hogere verkeersveiligheid. Ik kom jongeren tegen die dronken in de auto stappen, die zonder gordel rijden, die met snoeiharde muziek rijden, die veel te hard rijden die door rood rijden, die geen voorrang verlenen enz. Zullen die dat allemaal niet geleerd hebben? Natuurlijk wel. Het is de mentaliteit die voor de verkeersveiligheid zorgt. Geen rijinstructeur die dat verandert.

Johannes D. Marbus|17.02.14|16:06

desalniettemin: verkeersschoolhouders hiervan de schuld geven slaat nergens op natuurlijk, heeft volgens mij meer met opvoeding thuis te maken…

Roy Smitkoning|18.02.14|03:52

Beste Johannes D Marbus. John zit in de goede richting. Het heeft niets met opvoeding thuis te maken. Het heeft eerder te maken met het feit dat de basis van een rijinstructeur gebaseerd is op “rijinstructie”. Voorgeprogrammeerde (ruim voor de aanvang eerste rijles) gedachten van de leerling kan met “rijinstructie” ​​tijdens de rijopleiding niet meer omgevormd worden tot verantwoorde gedachten die leiden tot ​
​verantwoordelijkheidsbesef en sociaal rijgedrag.

Roy Smitkoning|18.02.14|03:53

Dat kan wel op een andere manier die de rijschool branche nog niet kent. Het kost tijd om rijinstructeurs dat te leren kennen. Bijna elke rijinstructeur vindt van zichzelf dat hij of zij het allerbeste is van allemaal. Mijn Leerlingen Doen Dat Niet .nl is een illusie. Meningen van rijinstructeurs over harder aanpakken werkt niet meer en bereikt haar plafon. De nieuwe generatie leerlingen willen meer dan “rijinstructie” Dit jaar verschijnt er iets nieuws op internet.

Jan Nonnekes|20.02.14|11:41

Een leerling motiveren is een erg lastig iets. Dat geld ook voor chauffeurs.
Ze staan er voor open of niet. Een leerling die heel goed kan rijden maar een die slechte mentaliteit heeft daar doe je weinig aan.
Waarom moet ik links kijken ze moeten maar voorrang geven en anders betaald de verzekering toch de schade. Dit hoorde ik laatst van een leerling.
Met deze instelling ga ik niet verder dus de lessen heb ik gestopt.
Zulke personen willen we niet op de weg zien.

Jan Nonnekes|20.02.14|11:44

Deze personen geven we een moordwapen om mee te spelen.
Ze beseffen niet waar ze mee bezig zijn tot dat het te laat is.
Meestal is dan een ander de dupe.
Een goede zaak dat deze personen flink worden aangepakt.
Veiligheid daar moeten we met ons allen voor zorgen.

John van den Kieboom|20.02.14|14:09

Het siert je Jan dat je die persoon verder geen les meer wil geven. Maar deze persoon gaat dan gewoon naar een ander en gaat dus toch de weg op straks. En aan de slechte mentaliteit veranderen wij als rijinstructeurs niets. Ondanks dat hier iemand iets anders beweert. Er bestaan geen hocus pocus methodes. Diegene die de mentaliteit van personen kan veranderen is in no time miljardair. Ik heb er al zo veel gezien die dat zeiden te kunnen. En altijd gingen we daar later iets van horen. Hahaha.

Fré Meijer|24.02.14|21:15

@Johannes D. Marbus,
Dit is wel degelijk gebeurt
http://www.politie.nl/nieuws/lokaal/2014/februari/15/01-rijbewijs-na-1-dag-kwijt.html

Kijk maar op onderstaande link, alleen het adres wat er staat klopt niet, dat moet zijn Europaweg te Groningen daar geldt namelijk een maximumsnelheid van 70 km/h!!!! Daar is ook de overtreding begaan!!!!

Willy Davina|24.02.14|23:04

Deze helden horen niet in een auto, denk ook dat Justitie deze knaap heel zwaar moet straffen hij is het rijbewijs niet eens waard nooit meer een kans op een rijbewijs geven.

Timea Varga|05.03.14|22:27

Ik ben van mening, dat we niet alleen rijinstructeurs zijn, maar ook psychologen in de lesauto. Tijdens de rijles moet de tijd nemen voor heel veel dingen. Ook aanvoelen hoe kan een asociale iemand met worden, met voorbeelden van uit het verkeer, bij de keel pakken en vertellen de positieve en de negatieve gevolgen van zijn gedragingen. Maar ja hij/zij doet het ff bij de CBR netjes en daar na?? Maar ja moet het ook nog binnen 20 lessen gebeuren. Dat onze taak word onderschat is duidelijk.

Timea Varga|05.03.14|22:36

Beste Roy Smitkoning,ik kan jouw mening niet delen! We zij geen voorgeprogrammeerde robots! Ik voel me niet verantwoordelijk voor wat mijn leerlingen later op de weg gaan doen, na het examen.Ze zijn volwassen mensen. De rijschool branche weet en kent heel veel methodes om zo goed mogelijk bestuurders op te voeden, maar net als in het leven: “geen enkele moeder voed pedofiel of moordenaar op”

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.