TeamAlert wint internationale verkeersveiligheidsprijs

Stichting TeamAlert heeft dinsdag een Prince Michael International Road Safety Award gewonnen voor de wijze waarop ze jongeren bewust maakt van hun gedrag in het verkeer. De internationale prijs voor verkeersveiligheid gaat daarmee voor het eerst naar een jongerenorganisatie. De jury was vooral te spreken over de manier waarop de verkeersveiligheidsstichting gedragsbeïnvloedingsmethodes in haar projecten gebruikt. 

TeamAlert is de winnaar in de categorie Safer Road Users met organisaties die zich primair richten op het gedrag van verkeersdeelnemers. “Ik ben erg trots dat wij de eerste jongerenorganisatie zijn die deze prijs in ontvangst mag nemen. Voor mij is dit de bevestiging dat TeamAlert de afgelopen jaren in uitgegroeid tot een organisatie die echt het verschil weet te maken”, zo liet directeur Marlies den Ouden vanuit de ceremonie in Londen weten.

Verkeersveiligheid

De wijze waarop TeamAlert jongeren positief beloont wanneer ze beloven verkeersveilig gedrag te vertonen, werd door de jury in Engeland positief beoordeeld. Ook was ze positief over de manier waarop ze haar projecten toetst op de ervaringen van deelnemende jongeren en op effectiviteit. De verkregen gegevens worden meegenomen in de ontwikkeling en doorontwikkeling van projecten.

“De projecten waarmee we jaarlijks met circa 128.000 jongeren in gesprek gaan zijn niet alleen heel leuk, maar ook nog eens effectief. Het is fantastisch dat dit nu ook internationaal erkend wordt met deze award”, aldus TeamAlert-directeur Den Ouden.

Award

De Prince Michael International Road Safety Awards worden toegekend aan organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. De awards worden sinds 1987 uitgereikt aan organisaties die de verkeersveiligheid in Engeland verbeteren. Vanaf 2009 kunnen ook internationale organisaties deelnemen aan de wedstrijd.

Vorige winnaars waren onder andere Royal Dutch Shell en Michelin. “Wij zijn dus heel erg trots op om naast deze grote namen te mogen staan.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “TeamAlert wint internationale verkeersveiligheidsprijs”

Sjaak Zwiers|10.12.14|12:46

Leuke afleidings- manoeuvre… haha

Nicole Buijze|10.12.14|23:45

Felicitaties voor team Alert met deze prijs.
Buiten de rijschoolkiezer bereiken ze door wat ze doen zeker de doelgroep op een specifieke manier.
Daar waar ze goed in zijn, zeker mee doorgaan.
De rijschoolkiezer hoort niet in hun programma en kunnen ze beter overlaten aan deskundigen op dat gebied zodat ze niet volgend jaar genomineerd worden voor de loser award.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.