politie, auto, verkeer, training

Vrachtautochauffeur rijdt 40 kilometer per uur op snelweg

politie, auto, verkeer, training

Een vrachtautochauffeur is dit weekend voor 1.500 euro beboet, omdat hij met 70 km/u over de vluchtstrook reed. De man hield vervolgens een snelheid van niet meer dan 40 km/u op de snelweg aan. Dat meldt de politie Rotterdam. 

Agenten zagen op de N15 richting de Maasvlakte een vrachtauto over de vluchtstrook rijden. Dit met een snelheid van 70 km/u. Vervolgens liet de 41-jarige Roemeen in de Thomassentunnel zijn snelheid nog eens met 30 km/u teruglopen, zo wordt gesteld.

Veiligheid

Volgens politie moest achteropkomend verkeer in de tunnel uitwijken om door de lage snelheid van de vrachtauto een aanrijding te voorkomen. Agenten hebben de chauffeur vervolgens naar de kant van de weg gedirigeerd en bevroegen hem over zijn rijgedrag.

Als verklaring voor zijn verkeersgevaarlijke weggedrag liet de man weten dat hij de weg niet kende. Een boete van 1.500 euro volgde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.