Gemeente Twenterand toont in video gevaren ‘dodenweg’ N36

De gemeente Twenterand heeft een video gemaakt om de gevaren van de N36 onder de aandacht te brengen. Op de Rijksweg, ook wel de dodenweg genoemd, vielen in de afgelopen acht jaar 16 verkeersdoden en honderden verkeersgewonden. De video, waarin al rijdend over de N36 de risico’s in kaart worden gebracht, is getoond tijdens een bezoek van minister Schultz van Haegen aan de gemeente Vriezenveen. 

De N36 begint ter hoogte van Wierden en eindigt bij het Overijsselse Ommen. Volgens de gemeente Twenterand is de N-weg ‘weinig vergevingsgezind’, omdat de weg erg smal is en wanneer nodig weinig ruimte laat voor correcties. De Tweede Kamer besloot eerder al 5,6 miljoen euro uit te trekken voor aanpassingen aan de Rijksweg. Maar dat is niet genoeg, zo wordt betoogd. Daartoe werd tevens een petitie met ruim 2.000 handtekeningen aan de minister overhandigd.

Verkeersveiligheid

Minister Schultz van Haegen stelde na vertoon van de video haar best te gaan doen om het budget, dat oorspronkelijk in de periode tussen 2015 en 2018 beschikbaar moest komen, eerder vrij te maken. “Ik ga kijken of ik dat nog wat naar voren kan trekken, zodat het eerder opgelost kan worden. Als we de situatie met markering en in- en uitvoegstroken veiliger kunnen maken, dan is dat voor ons van belang.”

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.